Samsung'dan Güçlü Bir Android: Galaxy S

Mobil cihaz pazarının öncülerinden Samgung, hem Bada hem de Anroid tarafında iddialı olmak için elinden geleni yapıyor. Kendi işletim sistemi Bada'lı telefonlarını vitrine çıkaran Samsung, Android tabanlı olan güçlü rakiplerine taş çıkartacak Galaxy S (GT-I9000) modelini tanıtmak üzere.

Galaxy S, 800 x 480 ekran çözünürlüğü, 1GHz işlemci, arka yüzde 30fps hızında 720p HD video kaydını destekleyen 5 megapiksel kamera ve ön yüzünde VGA bir kameraya sahip. Bağlantı özelliklerinde HSDPA, GPS, Bluetooth 2.1+EDR ve WiFi içeren modelin 16 GB mevcut microSD kart desteği 32GB'a  kadar yükseltilebiliyor.

Son model Android telefonlar gibi Android 2.1 ile gelecek cihazın, diğer akıllı telefonlardan ayrılan yanı ise 4inçlik AMOLED ekranı. Samsung LCD ve LED TV'lerinde kullandığı ve mDNIe (doğal dijital mobil görüntü motoru) teknolojisi ile öne sürdüğü Amoled ekranını rakipsiz görüyor. Smart Life sosyal uygulamalar paketiyle lokasyon bazlı uygulamalar ve Layar Reality Browser'ı (arttırılmış gerçeklik tarayıcısı) barındıran Galaxy S, doğal olarak Google servisleriyle uyumlu geliyor.

FCC'den çıkış alan Galaxy S'in Amerika'da AT&T üzerinden satışa sunulacağı düşünülüyor ve bu da Android severleri korkutuyor. Tam olarak kesinleşmese de Amerika'da tek kanal üzerinden yapılacak bu satış stratejisinin ülkemizde uygulanmayacağını düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.