2 Gün Sonra Gelecek Olan iPhone Os 4.0'dan Beklenenler

Amerika'da iPad dalgası sürerken Apple heyacan yaratan bir davet ile 8 Nisan'da iPhone OS 4.0'ü açıklanacağını duyurdu. Apple'ın yeni nesil iPhone işletim sistemi Perşembe günü paylaşılacak, peki beklentiler neler?

iPhone OS'ta eksikliği en çok hissedilen özelliklerin başında tabi ki çoklu program çalıştırabilme (multi tasking) geliyor. Son dönemde iPhone OS'un bu özelliği taşıyacağına dair söylentileri paylaşmıştık ve beklenen en önemli yenilik kesinlikle bu. Ancak Cumartesi günü Apple Store'larda satışa çıkan ve iPhone OS'un özelleştirilmiş bir sürümünü kullanan iPad'in 3. parti uygulamaları arka planda çalıştırmaması da ayrı bir handikap olarak göze çarpıyor. Apple'ın bu özelliği yeni versiyonda da sunmayacağı dedikoduları da var. Ancak Steve Jobs herkesi şaşırtabilir.

Yeni iPhone OS'un klasikleşen arayüzünde de yenilikler olabileceği akıllara gelenler arasında. Nexus One'da da kullanılan HTC'nin Sense arayüzünü düşündüğümüzde bu konuda bazı yenilemeler yapılabilir ama yine de iPad'e baktığımızda bu yönde bir değişikliğin olmadığını görebiliyoruz.

iPad'in, iPhone ile direkt bağlantı kurabilmesi de iPhone OS 4.0'ten beklenenler arasında. Usb bağlantısı bulunmayan iPad'in iWork'teki dosya aktarım senkronizasyonunun iPhone OS'a eklenmesi, anlık bildirimlerin iyileştirilmesi de diğer beklenenler özellikler arasında sayılıyor. Yine Apple'ın  artık iPod Touch 1. jenerasyon ve iPhone 2G'i artık desteklenmeyeği, lokasyon belirleme, takvim ve sosyal paylaşıma yönelik güncellemeler yapacağı da söylentiler arasındaki yerini alıyor.

iPad'in güçlü çıkışının ardından daha günler geçmişken iPhone OS 4.0'ın açıklanması kafalarda iPad için geliştirilmiş ek özelliklerin iPhone işletim sistemine ekleneceği fikrini getiriyor. iPhone OS'un özelleştirilmiş bir sürümünü kullanan iPad'in, iPhone OS'un gelişimiyle nasıl bir paralellik göstereceği merak ediliyor. Güncellemelerin aynı anda olması pek mümkün görünmese de birbirini takip edeceği ve aralarında kısa zaman aralıkları olacağı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.