SadeceHosting'den Dosya Paylaşım Servisi: DosyaHosting.net

SadeceHosting'den Dosya Paylaşım Servisi: DosyaHosting.net

Türkiye'nin önde gelen hosting firmalarından SadeceHosting bir süredir üzerinde çalıştığını bildiğimiz dosya paylaşım servisini sessiz sedasız yayına aldı. DosyaHosting.net adındaki servis henüz beta aşamasında ve bu süreçte limitsiz olarak herkesin kullanımına açık.

Konuyla ilgili SadeceHosting'in kurucusu Selçuk Saraç'la görüştüğümde beta süresinin 6 ay kadar olabileceğini belirtti ve bu sürede sonra DosyaHosting.net'in ücretli ve belirli limitlerle kullanılacağını söyledi.

Dünyanın en popüler dosya paylaşım servislerinden RapidShare modelinde çalışan DosyaHosting.net şu an için 1Gbit hat üzerinden, 300 TB dosya alanına sahip ve toplam 6 sunucu ile hizmet veriyor. 40 bin dolarlık bir donanım yatırımı ayrılmış olan servis için henüz kapasitenin büyük bölümü kullanılmamış. Ancak kullanılması durumunda da kurulan sistem itibariyle çok hızlıca kapasite artışı yapılacakmış.

Hali hazırda 2500'e yakın üyesi olduğunu öğrendiğim DosyaHosting.net fikri SadeceHosting için hem sahip oldukları hatları ve donanımı değerlendirmek hem de bu alandaki gelir fırsatı açısından doğru bir iş modeli diyebilirim. Şöyle ki, RapidShare modelinde üyelik bazlı dosya paylaşım hizmeti sunan dünya çapındaki farklı servislerin aylık milyon dolar seviyesinde gelir elde ettiğini biliyoruz.

Put.io ile de önümüzdeki dönemlerde işbirliği yapması muhtemel olan DosyaHosting.net'i hazır ücretsiz ve limitsizken denemek isterseniz DosyaHosting.com ya da .net adreslerinden servise ulaşabilirsiniz.

SadeceHosting.com'un e-posta ve video taraflarında da farklı girişimleri olacağını Selçuk Saraç'la görüşmemde öğrendim. Bunlarla ilgili de önümüzdeki günlerde detayları paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.