Motorola Çin'de Bing'e Geçiş Yapıyor

Google'ın Çin ile yaşadığı sıkıntılar olumsuz etkilere sebep oluyor. Daha önce Google-Çin çekişmesinin ilk safhasında Çinli arama motoru Baidu ile bir anlaşma yapan Motorola bu kez Android'li modelleri için Microsoft Bing ile beraber ilerleyecek.

Android'li modellerinde Bing'in harita ve arama teknolojilerinden yararlanacak olan Motorola'nın bu anlaşmayı diğer modellerine taşıyıp taşımayacağı ise henüz bilinmiyor. Anlaşmanın global boyutta olduğunu açıklayan Motorola diğer ülkeler için de bir şey söylemekten kaçınıyor.

Motorola Bing'i bu çeyrekte ilgili modellerinde ön yüklemeli olarak sunacak. Bir arama widget'ı ile de destekleyeceği Bing'in dışındaki servislerin durumu ise açıklık kazanmış değil. Ayrıca bu anlaşmada Baidu'nun etkisiz kalması da ayrı bir soru işareti doğuruyor.

Google, Çin hükümetinin engelleme uygulamalarına boyun eğmeyecek gibi görünüyor. Ocak ayındaki sorunlardan sonra Motorola'nın dışında Samsung da Android'li bir modelini Çin piyasasına sundu. Motorola 3G destekli 3.7 inçlik XT701 modelini 4,299 yuan ($630) fiyatla China Unicom destekli olarak sunuyor ve arama motoru tarafında engellemeler yaşasa da Google'ın Android tarafında yara almayacağı konuşuluyor.

Abu Dhabi'da ki konferansta açıklamalarda bulunan Google CEO'su Eric Schmidt, Çin hükümetiyle görüşmelerin etkili bir şekilde sürdüğünü ve yakında bir sonuç alınacağını paylaşmış. Hatırlatmak gerekirse Google.cn şu anda aramaları filtrelemeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.