iPad 12 Uygulama ile Gelecek, 3 Ayda 5 Milyon Satmaya Çalışacak

Apple iPad'in çıkış tarihi daha önce yapılan tahminlerin aksine 26 Mart değil 3 Nisan olarak açıklandı. 2 gün sonra (12 Mart) Amerika'da ön sipariş verilebilecek iPad'ler şimdilik sadece Wi-Fi bağlantı seçeneğine sahip olacak.

3G'li iPad'in Amerika satış tarihi Nisan sonu gibi açıklanacak. Diğer ülkeler içinde iPad'e kavuşma tarihi önümüzdeki ayın sonunda açığa kavuşacak. Amerika dışında iPad'i ilk görecek ülkeler Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İspanya ve İsviçre olacak.

Apple'in e-kitaplar için geliştirdiği dijital kütüphanesi iBookstore iPad'e ücretsiz olarak indirilebilecek. iBookstore ile birlikte 12 farklı uygulamanın da iPad ile beraber geleceği açıklanmış. Tahminlere göre 1 haftalık gecikme yaşayan iPad'in Wi-Fi modelleri şu fiyatlarla satışa sunulacak.

Apple'ın Tayvan'lı üreticisine verdiği rakamlara göre iPad bu yılın ilk 6 ayı için 5 milyon adet üretilecek. Ürünün iPhone kadar iyi bir çıkış yapar mı bilinmez ama Nexus One kadar geri kalmayacağı da yapılan anketlerde görülebiliyor.

Alınan raporda Apple'ın iPod satışlarında %133, notebook satışlarında %170'lik bir artış görülürken iPhone satışlarında %20'lik bir düşüş dikkat çekiyor. Bunu yeni iPhone'un beklendiğine yormak haksız bir yorum sayılmaz.

Steve Jobs iPad ile yeni bir başarıya imza atmaya yaklaşırken diğer yandan Microsoft CEO'su Steve Ballmer'dan App Store için olumlu yorumlar aldı. AppStore için yapılan bu övücü ifadeler iPhone'un varsayılan arama motorunun Bing olarak açıklanabileceğine yoruluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.