Skype Artık Ovi Store'da

Kendini yenilemeye başlayan ve mobil uygulama dünyasında yer edinmeyi amaçlayan Nokia'dan yeni bir adım daha geldi. Popüler VoIP uygulaması Skype Nokia ile olan birlikteliğini bir adım daha ileri taşıdı.

Bir süre önce Nokia ile çalışmalara başlayan ve yeni nesil Nokia telefonlar için bir Symbian versiyonu sunan Skype'ın mobil uygulaması artık Ovi Store'dan da indirilebilecek. Symbian S60 5. nesil ile uyumlu olan Skype, Ovi Store'da önerilenler arasına eklenmiş durumda ve 200 milyon Nokia kullanıcısının ücretsiz mobil konuşma yapmasına imkan tanıyacak.

Wi-Fi yada mobil şebeke (3G, EDGE, EV-DO ve UMTS) üzerinden kullanabileceğiniz uygulamaya dair bilgilere http://www.skype.com/go/symbian adresinden ulaşabilirsiniz. Şimdilik, E71 üzerinde indirmeyi başaramadığım uygulamanın ilk testini şurada paylaşmıştım.

Skype Symbian uygulaması, tüm son versiyon Symbian modellerde kullanılabilecek.  Uygulamayı destekleyen dokunmatik ekranlı Nokia telefonlar şunlar;

Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia X6, Nokia 5800 XpressMusic and Nokia 5530

Sykpe'i Destekleyen dokunmatik olmayan Nokia telefonlar;

Nokia E72, Nokia E71, Nokia E90, Nokia E63, Nokia E66, Nokia E51, Nokia N96, Nokia N95, Nokia N95 8Gb, Nokia N85, Nokia N82, Nokia N81, Nokia N81 8 Gb, Nokia N79, Nokia N78, Nokia 6220 classic, Nokia 6210 Navigator, Nokia 5320.

Aynı zamanda diğer üreticiler için de Skype uygulamasının Symbian versiyonunun geleceği bildirilmiş.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.