Foursquare Uzay Yolunda

Konum etiketleme ile bulunulan mekan bilgilerinin anlık olarak paylaşıldığı Foursquare çıtayı giderek yükseltiyor.  Geçtiğimiz dönemde tüm dünyaya açılarak yerel rakiplerini geride bırakan Foursquare son dönemde önemli işbirliklerine imza attı.

Pazarlama stratejisini mekanlar üzerinde hem eğlenceli hem de kazançlı bir şekilde kurgulayan Foursquare, Twitter'in itici etkisini de kullanarak giderek popüler olmuştu. Bu popülerliği iyi kullanan servis 1 ay kadar önce medya alanında Bravo TV, ExploreChicago, Warner Bros., Metro News ve NY Times gibi önemli isimleri resmi olarak kendine bağladı. Harvard Üniversitesi'ne özel bir sayfa ayıran Foursquare, bu servislere özel rozetler (unvanlar) ekleyerek eğlenceyi yine üst seviyede tuttu.

Gerçek hayata kendini adapte etmek isteyen servis, sanal rozetlerini çeşitli şekillerde kullanıcılarına sunarak da bir etkileşim yaratıyordu ancak LocaModa adlı yerel bir sosyal medya ajansı tarafından Las Vegas'ın ışıklı billboardlarına taşınması Foursquare için oldukça önemli bir etki yarattı.

Son olarak yapılan bir anlaşma ise Foursquare'in ayaklarının artık yerden kesilebileceğinin göstergesi niteliğinde. Alınan bilgilere göre Vodafone UK, Foursquare ile bir işbirliği neticesinde abonelerine Vodafone MyWeb üzerinden servise direkt olarak bağlanabilmenin yolunu açıyor. Bununla da yetinmeyen servisin farklı operatörler ile ilişkide olduğu da gelen haberler arasında.

iPhone, Blackberry ve Android uygulamalarına sahip servisin hem web hem mobil sitesinde zaman zaman aksaklıklar olması da bir fenomen olmaya başladığının göstergesi. Alexa verilerine göre Twitter'a yakın oranda Facebook üzerinden de trafik çeken Foursquare, ülkemizde kullanılıyor olsa da özellikle Facebook üzerinden keşfedildiğinde büyük bir patlama yapabilir. Yurtiçinde Foursquare üzerinden herhangi bir mekanın aktivite yaptığını duymadık ama uzaydan bir yeni bir Tweet'in gelmesi de an meselesi. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.