Sahibinden.com Açık Artırma İşine Mi Giriyor?

Türkiye'nin en popüler seri ilan sitesi Sahibinden.com'un bir süredir yeni bir girişim için kadro oluşturduğu duyumlarını alıyorduk. Ancak söz konusu yeni girişimin içeriği ile ilgili bilgimiz bulunmuyordu.
Sahibinden.com Açık Artırma İşine Mi Giriyor?

Türkiye'nin en popüler seri ilan sitesi Sahibinden.com'un bir süredir yeni bir girişim için kadro oluşturduğu duyumlarını alıyorduk. Ancak söz konusu yeni girişimin içeriği ile ilgili bilgimiz bulunmuyordu. Bugün itibariyle konuyla ilgili güvenilir kaynaklardan bazı detaylar öğrendik.

Duyduğumuza göre şirket bu yeni girişimi tamamen yeni bir kadro, yeni bir marka ve farklı bir lokasyonda kuruyormuş.

Yeni girişimin ne olacağı ile ilgili bize gelen bilgiler Sahibinden.com'un "E-Ticaret" tarafına odaklanacağı yönündeydi. Ancak klasik e-ticaret mi yoksa açık artırma mı olduğu konusunda bir fikrimiz bulunmuyordu. Konuyla ilgili yaptığımız küçük çaplı bir araştırma ile Sahibinden.com'un Yönetim Kurulu Üyelerinin ortağı olduğu İnvado isimli bir şirket dikkatimizi çekti. Eylül 2009'da İstanbul Ticaret Odası'na kaydı yapılan şirket için Kasım 2009'da sermaye artırımına gidilmiş ve şirket sermayesi 1.500.000 TL'ye yükseltilmiş.

Söz konusu İnvado isimli şirketin İTO'ya kayıtlı olduğu şirket sınıfına göre "İnternet üzerinden perakende müzayedeler" kategorisinde yer alıyor olması da özellikle dikkatimizi çekti.

Ancak şirket adına kayıtlı invado.com.tr ya da invado.com gibi bir alan adına rastlamadık. Aksine, invado.com.tr halen boş durumda. Belki bu şirket üzerinden farklı bir marka yaratılması söz konusu olabilir ve şirket sadece çatı görevi görebilir. Bu konuda henüz bir fikrimiz bulunmuyor.

Ek olarak şirket ana sözleşmesindeki şu madde de yine Sahibinden.com'un yeni kurulacak girişimle açık artırma alanına giriş yapacağının göstergesi olabilir.

"İnternet üzerinden her türlü mal ve hizmetin alım-satımını yapmak, dağıtmak, tanıtmak ve pazarlamak ile bu amaçla açık artırma veya eksiltme düzenlemek, internet sitesinde/lerinde ilan almak, ithalat ve ihracat yapmak ve alım satım işlerine aracılık etmek."

Aralık ayında Sahibinden.com'un Yönetim Kurulu Üyesi Mert Aksoy ile Webrazzi.TV için görüşmüş, hatta yeni şirketle ilgili duyumlarımız olduğunu söylemiştim. Ancak herhangi bir açıklama olmamıştı. Şirket mutlaka önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir geri dönüş ya da bilgilendirme yapacaktır. O zamana kadar aldığımız duyumlar ve Sahibinden.com'la ilgili ulaştığımız kaynaklara bağlı kalarak şirketin e-ticaret ve büyük olasılıkla da açık artırma boyutunda bir iş alanına giriş yapmayı planladığı duyumlarımızı sizlerle paylaşmış olalım.

Yeri gelmişken GittiGidiyor.com'un eski Pazarlama Müdürü Hakkı Arıkan'ın da bugün itibariyle Sahibinden.com'un Bireysel ve Kurumsal Pazarlamadan Sorumlu Pazarlama Müdürü olarak yeni görevine başladığını paylaşmış olalım. Konuyla ilgili Hakkı Arıkan'ı aradım ve kendisi bu tür bir girişimden haberi olmadığını, Sahibinden.com'da göreve başlamasının da bununla ilgili değil, Sahibinden.com'un mevcut işi ile ilgili olduğunu söyledi. FriendFeed'de de bu görev değişikliği konuşulduğu için akıllarda soru kalmaması adına paylaşmak istedim.

Konuyla ilgili bir geri dönüş almamız durumunda yazıyı güncelliyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.