ExoPc Slate: iPad Benzeri Windows 7'li Tablet

ExoPc Slate: iPad Benzeri Windows 7'li Tablet

Netbooklardan sonra yeni dönemin popüler bilgisayarları tabletler olacak gibi görünüyor. iPad'in öncesinde de bazı ürünler vardı, CES 2010'da (1, 2, 3) bazı canlı örnekler görmüştük.

8.9 inçlik ExoPC Slate de bu kervana katılanlardan. iPad'e benzerliğiyle dikkat çeken ürün Windows 7 işletim sistemine sahip. Çoklu dokunmatik ekranı ile flash destekli ve 1.6GHz Atom N270  işlemcisine sahip olan ExoPC, 2GB  DDR2 bellek, 32GB harddisk ve SD kart desteği ile geliyor.

Bu özelliklere bakıldığında bir netbook olduğunu düşündüren cihaz fiziksel klavyeden kurtulması dışında pek de bir farklılık göstermiyor. ExoPC, iPad kadar vitrine çıkamayacak ama 3 Usb girişi ve 1.3 megapiksellik kamerası ile iPad'de aranan özelliklere sahip.

Mobil kullanımını göz önüne alırsak 4 saatlik pil ömrünün ExoPc Slate'e az geleceğini söyleyebiliriz. 32GB iPad gibi 599$ fiyata sahip ürüne Mart ayında sahip olunabilecek. Şu anda çoklu dokunmatik olmayan bir prototoipini 780$'a almayı ise kimsenin kabul edeceğini sanmıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.