En Çevreci Elektronik Üreticisi: Apple

Teknolojik cihazlar bir yandan gelişirken bir yandan da doğaya zarar verici olmaktan kendini alamıyor. Karbon ve sera gazı salınımının büyük boyutlara ulaştığı yerküremizde GreenPeace'in raporuna göre en çevreci yeni nesil elektronik eşya üreticisi (bilgisayar, mobil cihaz, monitörler) Apple olmuş.

Cupertino, Kaliforniya merkezli şirket 4 kategoride altın yıldız alan Apple'ın yeni nesil ürünlerde oldukça çevreci olduğu açıklanmış. Özellikle monitörler, piller açısından zararlı kimyasallar taşıyan elektronik cihazların çok tercih edilmemesi doğa açısından önem taşıyor. Yeni ürünlerinde toksik PVC and BFR'leri kullanmayı bırakan Apple, tüm ürünlerinde de bu zararlı maddeleri temizlemeyi amaçlıyor.  Bu yenilikler elektronik atıkların doğada kaybolma sürelerini de düşürerek onlardan daha kısa zamanda kurtulmamızı sağlayabilir.greenpeace apple cevreci elektronik

Elektronik anlamda da hassas olan GreenPeace'in genel tablosunda Microsoft ve Dell'in son sıralara yakın olması düşündürücü. İlgili sonuçlara şuradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.