Nexus One adıyla piyasaya giren Google Phone, CES 2010'da sergilendi. Las Vegas'tan gelen bilgiler Vodafone'un cihazın taşıyıcı operatörü olacağı yönündeydi. Bunu doğrulayan Vodafone'dan bir açıklama daha geldi ve Nexus One'ın satışının direkt olarak Vodafone üzerinden olmayacağı açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre Nexus One satışları, Google üzerinden siparişle gerçekleşecek ve Vodafone müşteriler için bir elçi olacak. Vodafone verdiği diğer bilgiler  ile de Avrupa'lı kullanıcıların Nexus One'a ulaşması konusunu aydınlattı. Vodafone UK müşterilerinin bahar başında ürüne sahip olması beklenirken ürünün Google tarafından bir "süper telefon" olarak adlandırılması da not edilmiş.

Vodafone'un fiyat tarifesi ise 2 yıllık kontratla 79 € veya serbest olarak 529 € olacak. Bu da ABD'den gelen ürünün dolar-avro değişimi yaşadığını gösteriyor. Bu fiyatın ülkemiz için geçerli olup olmadığını bilemiyoruz. Yine ülkemizde satışının ne zaman gerçekleşeceği  meçhul olan Nexus One, İngiltere'de şu anda http://www.google.com/phone üzerinden sipariş verilebiliyor.

Ülkemizin Android'li telefonlar konusunda biraz geride kaldığını söylemek zor değil, ancak dün ülkemizde de HTC Hero için ön sipariş alındığı görmek sevindirici bir gelişme oldu. Böylece biz de bu ürünleri yakından inceleme ve sizinle paylaşma şansı bulabileceğiz. iPhone'a oldukça hızlı adapte olan halkımız bakalım Android'li telefonlara nasıl bir tepki verecek. Bir kulağımız Google'da bir kulağımız Vodafone'da bekliyoruz. Tabi olur da diğer operatörler ülkemiz için bir adım atarsa onlara da kulak veriririz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.