CES 2010: Lenovo'dan Lephone, Dell'den Strake

dell tablet 5 inc (2)CES 2010 sürerken yeni yılın mobil cihazları da kendini göstermeye başladı. Üreticilerin sunduğu ürünlere bakılırsa bu yıl mobil internet ve tablet bilgisayarlar ile geçecek.

Google'ın Nexus One ile pazara girmesiyle daha da hararet kazanan akıllı telefon rekabeti, paylaştığımız Microsoft-HP ortak yapımı tablet bilgisayarın duyurulması ile tablet bilgisayarlarda da başlayacak gibi. CES'te Lenovo'nın Android'li Lephone'u sunması ve Dell'den gelen tablet bilgisayar atağı da bunu gösteriyor.

Lenovo'nun CES'te görünen Android tabanlı Lephone'u, 3.7 inç 800×480 çözünürlüklü OLED ekranıyla (iPhone'dan daha büyük) yeni bir akıllı cihaz olarak dikkat çekiyor. Android 2.0 versiyonuyla gelmesi beklenen cihazın tasarımı ise diğer akıllı telefonlardan oldukça farklı olarak açılır kapaklı. 2 farklı giriş menüsüne sahip ve ekranların birinde rehbere ulaşılırken diğerinde ise uygulamalara ulaşmak mümkün oluyor.

Üst yüzde dokunmatik tek tuş bulunduran cihazın yan bölümünde ise ses tuşları dışında programlanabilir bir tuş daha var. GPS, Bluetooth, Wi-Fi bağlantıları olan cihazın işlemcisi ise Snapdragon. Lephone'un ilk önce Çin'de, ardından ise ABD'de satışa sunulması bekleniyor.

Dell'in mobil atağı ise biraz daha büyükçe. Cihazın 5 inçlik ekranıyla tablet bilgisayarlar arasında biraz küçük kalacak ama Dell yönetimi farklı büyüklükte ekranlar için de çalıştığını dile getiriyor. Ürüne muhtemelen Strake adı verilecek ve fotoğraflarda görüldüğü kadarıyla 5 megapiksellik bir kameraya sahip. Henüz özellikleri tam olarak bilinmeyen Strake, Android tabanlı ve opsiyonel olarak yerleşik simkart içerecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.