bing iphoneMicrosoft, semantik(anlambilim) teknolojisi ile geliştirmeye başladığı arama motoru Bing'in popüleritesini arttırmak için şimdi de App Store'a girdi. Bing, iPhone uygulamasında arama servisinin dışındaki servislerini de ek birer özellik olarak sunuyor.

Şu anda indirilebilir olan Bing uygulamasının dışında Microsoft'un, daha önce Tag Reader gibi bazı iPhone uygulamaları da App Store'da bulunuyor. Windows Mobile, Blackberry ve Verizon ağında Bing'i kullancılarına sunan Microsoft, iPhone kullanıcılarını hedeflediği Bing uygulamasının gördüğü ilgiden de oldukça memnun görünüyor.

Mobil işletim sistemini Windows Phone olarak değiştiren Microsoft, sunduğu Bing uygulamasının sesli arama ve Bing Map (harita) özellikleri de ilgi görüyor. Blogunda yaptığı açıklamalar ile bazı sorunları dile getiren arama ekibi, uygulamanın iPhone'un 1. versiyonu için çalışmadığını kabul etmiş ama bu konuda da testlere başladıklarını eklemiş. Sesli aramanın ABD dışında çalışmamasına dair olarak da otomatik bir güncelleme sunulacağı açıklanmış. Arama sonuçlarının çıkmadığına yönelik  şikayetlerin geldiği Microsoft, uygulamayı sadece ABD için tam olarak hazırlamış görünüyor.

Bing uygulamasının yanında Silverlight geliştirici ekibinden Tim Heuer de, Microsoft'un Zune HD'si için de bir Twitter uygulaması sunacağını Tweetlemişti. Ulaşılabilirliğini diğer kanallarda da geliştiren Microsoft görünüşe bakılırsa Bing ile arama servislerinde iddialı bir konuma gelmek niyetinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.