Ülkemizde de iyi düzeyde kullanıcısı olan BlackBerry akıllı telefonlarının üreticisi RIM (Research In Motion Limited), 3.çeyrek raporlarunda 36 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Özellikle kurumsal alanda pazar payı geniş olan BlackBerry'lerin 28 Kasım 2009'a kadar sunulan raporu akıllı telefonların geleceğini gözler önüne seriyor. RIM, rapora göre 3. çeyrekte 10.1 milyon cihaz sevkiyatı gerçekleştirmiş ve 75 milyonuncu Blackberry'sini de pazara sunmuş. Bu çeyrekte yaklaşık 4.4 milyon yeni BlackBerry kullanıcısı kazanan RIM'in, BlackBerry kullanıcı sayısı böylece 36 milyona ulaşmış.

rim blackberry iphone

Blackberry'nin hızlı büyümesine paralel olarak mobil internet hacmini de arttıran ve geçtiğimiz günlerde uygulama marketinde temaları da hayata geçiren Blackberry, ilk çeyrek sonuçlarında NPD'nin raporuna göre ABD'de iPhone 3G'yi geride bırakmış. Yeni iPhone ve Nexus One piyasaya girdiğinde akıllı telefon pazarının kesinlikle çok sıkı bir rekabete sahne olacak. Bu sonuçlara Nokia'nın nasıl baktığı da merak konusu.

Yönetim kurulu başkanı Jim Balsillie'e göre Kuzey Amerika'da ki gücünü koruyan RIM yeni yıl ile daha büyük bir kazançla yılı kapatacak. Bu büyüme %41’lik artışla RIM'in gelirlerini 2,78 milyar dolardan 3,92 milyar dolara yükselmiş. 3 çeyreğin gelir dağılımı ise yaklaşık %82 oranında cihazlardan, %18 oranında ise servislerden, yazılım ve diğer gelirlerden sağlanmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.