Çok Fonksiyonlu Apple Tablet 2010 Başında Gelecek Mi!

Bir süredir söylentilerin kesildiği Apple'ın tablet bilgisayarı hakkında yeni bir ses yükseldi. Analist Yair Reiner'ın piyasayı dalgalandıran açıklamalarına göre Apple önümüzdeki yıl tablet bilgisayarını çıkaracak.

Reiner yeni tablet bilgisayarın Mart veya Nisan gibi piyasaya çıkmacağını söylüyor. Apple tablette de iPhone da olduğu gibi LTPS LCD teknolojisine sahip  10.1inç büyüklüğünde ekran kullanılacağını iddia ediyor. Apple'ın bu kadar beklemesinin arkası da boş değil. Açıklamalara bakılırsa gelecek ürün yalnızca bir web tarayıcıdan ibaret olmayacak, e-kitaplar,  multimedya içerikleri ve oyunlar için de kullanılabilir olacak.

Geçtiğimiz günlerde CrunchPad'in yerine çıkan JooJoo gibi sadece tarayıcı olarak önemli uygulamaları barındırmasının yanında Apple'ın tabletinin e-kitap okuyucu tarafı dikkat çekiyor. Amazon'un Kindle'ına rakip olabilecek olan Apple'ın tabletinin e-kitap okuyucu tarafının güçlü olacağı söylentileri, bazı dijital kitap yayıncısı şirketlerin yayınlarını ertelemelerine  sebep olduğu söyleniyor. E-kitap okuyucu olarak eğitim içeriklerine de yönlenmek isteyen Apple'ın not alınabilir bir özellikte tasarım üreteceği de tahmin ediliyor.

Diğer yandan cihazın fiyatı ilk dönemlerde dile getirilen uçuk (2000$) rakamların altında, muhtemelen 1000$ düzeyinde olması bekliyor. Ama bu fiyat dahi Amazon Kindle ve Sony Reader'in $259'lık, netbookların ise 400$'ın altındaki fiyatları yanında yüksek kalıyor. Ürün duyurulana dek aylık 1milyon adet üretmeyi planladığı söylenen Apple'ın cebinden ne çıkaracağını artık kendi ağzından duymayı istiyoruz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.