Microsoft Türkiye'nin Yeni Genel Müdürü Belli Oldu!

Microsoft Türkiye'nin Yeni Genel Müdürü Belli Oldu!

microsoftMicrosoft Türkiye'nin Çağlayan Arkan'ın Amerika'daki genel merkeze transfer olmasıyla boşalan Genel Müdürlük koltuğuna Orange-France Telekom'da İnternet Kanallarından Sorumlu Başkan Yardımcısı görevini yürüten Tamer Özmen atandı.

€53.2 Milyar ciro ve 189 milyon müşterisi ile Avrupa'nın en büyük geniş bant internet sağlayıcısı olan Orange aynı zamanda en büyük GSM operatörlerinden de biri.

Geçmişinde bir internet girişimcisi olarak Londra'da yerel arama motoru TouchLocal'ı kuran Tamer Özmen, öncesinde de Doğan Online'da CEO'luk görevinde bulunmuştu.

Tamer-Ozmen17 yıllık internet ve teknoloji tecrübesine sahip Tamer Özmen'in Microsoft Türkiye Genel Müdürü olarak geçmiş yöneticilere kıyasla farklı bir profil çizdiğini söyleyebilirim. Şubat 2010 itibariyle göreve başlayacak olan Tamer Özmen'in kariyerine baktığımızda internet tarafı daha ağır basan bir yönetici kimliği dikkatimizi çekiyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada Tamer Özmen yeni görevi hakkında şunları dile getiriyor:

"Dünyanın en önemli şirketlerden biri olan Microsoft’a ve bilhassa Türkiye’de çok güçlü bir ekibe sahip olan Microsoft Türkiye ailesine katılmaktan çok mutluyum. Türkiye gibi genç nüfusa sahip, dinamik, çalışkan ve diğer ülkelere göre çok daha hızlı büyüyen bir ülkede tekrar görev yapmak ve sektörde saygın bir konuma sahip olan ekiple beraber çıtayı daha da yukarı taşımak için büyük heyecan duyuyorum."

Konuyla ilgili olarak Microsoft Orta Doğu ve Afrika Başkanı ve Microsoft International Başkan Yardımcısı Ali Faramawy de aynı açıklamada şunları söylüyor:

"Üst düzey yöneticilikte çok sayıda yeteneği dünyaya ihraç etme başarısı gösteren Türkiye’nin , Tamer Özmen’in Microsoft Türkiye Genel Müdürlüğü görevine atanmasıyla bu kez büyük bir yeteneği geri kazandığını açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Tamer Özmen’ın entellektüel formasyonu, iş ve liderlik yetenekleri ve bugüne kadar gösterdiği performans son derece etkileyici. Microsoft Türkiye’de ve Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölgesinde (MEA) liderliği son derece güçlendireceğine ve zenginleştireceğine, getireceği yeni ve farklı bakış açılarıyla işimize büyük katkıda bulunacağına inanıyorum. Microsoft Türkiye, Tamer Özmen liderliğinde “Türkiye Bilişimle Kalkınıyor” vizyonu doğrultusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam edecek."

Türkiye bilişim sektörünün en önemli noktasında, pazarı yönlendirebilen bir konumda yer alacak olan Microsoft'un yeni Genel Müdürü'ne ve ekibine başarılar diliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.