iPhone Mobil Reklamların Yarısını Götürüyor!

Gelecekte daha aktif ve yoğun olarak kullanılacak mobil internet ve gelişen cihazlar sayesinde mobil reklamcılığın giderek önem kazandığını Google, geçtiğimiz ay yaptığı satın alma ile göstermişti.  Mobil internet ve mobil uygulamalar konusunda en başarılı cihaz diyebileceğimiz iPhone, tek başına elde ettiği başarıyı mobil reklamcılık üzerinde de gösterdi.

İnternetin gelişimini takip eden mobil sektörde de reklamcılık anlayışı giderek oturmaya başlarken, AdMob'un son raporuna göre akıllı telefonlardaki reklam dönüşümlerinin global düzeyde %50'si yalnızca iPhone'a ait. Admob'un trafiğinin yarısını oluşturan iPhone kullanıcılarının mobil kullanımda daha aktif olduklarını anlaşılıyor.

Global anlamda %50 olan iPhone'un reklam payı, Amerika'da Mayıs ayında %69'ken Ekim ayında %55'e gerilemiş. Diğer akıllı telefonlar ile karşılaştırıldığında iPhone üzerinden gerçekleştirilen veri trafiğinin rakiplerine göre çok üstün olduğunu biliyoruz. Tabi bu seviyenin yakalanmasında iPhone'un uygulama zenginliği ve kullanım kolaylığını da unutmamak gerekiyor.

Mobil cihaz pazarına adım attığından bu yana tek başına diğer mobil cihaz üreticilerine yön veren Apple'ın önem verdiği multimedya bacağının belki de asıl amacı buydu. Kullanıcıların ücretsiz hizmet alabilmelerinin bir kabulü olan reklam yayınları mobilde kendine giderek daha çok pay alırken, gelir getiren bu yöne doğru atılacak adımlar da kesinlikle artacaktır. Ülkemizde de cihaz gelişimine oranla gelişecek pazar için uygulama geliştirme tarafında da bir iş hacmi doğabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.