Blogcu.com'un Yeni Versiyonu Açık Betada

Blogcu.com'un Yeni Versiyonu Açık Betada

Geçtiğimiz haftalarda kısa süreliğine açık betada olduğunu yakaladığımız ancak yazımızdan sonra tekrar şifreli bölüme alınan Blogcu.com'un yeni versiyonu bugün itibariyle Blogcu.net adresinden açık betaya alındı ve Blogcu.com üzerinden de kullanıcılarının denemesi için linklendi.

Konuyla ilgili görüştüğüm Nokta yetkililerinden, yapılan çalışmalar ve değişiklikler hakkında detaylı bilgi aldım. İlk yazıda da bahsettiğim gibi Blogcu.com yeni versiyonunda sadece tasarım olarak değil altyapı olarak da önemli bir değişime uğramış.

Artık açık betada olduğu ve Webrazzi'deki ilk yazıda zaten görüntüleri ile değerlendirdiğimiz için bu sefer kısaca ve özet olarak yapılan önemli değişikliklerden bahsetmek istiyorum.

Yenilenen altyapı

Öncelikle Blogcu'nun altyapısının veritabanından tüm kodlarına kadar yenilendiğinin altını çizelim. Bu yenileme geçmişte servis üzerinde çok fazla hakimiyet kuramamış olan Nokta'nın elini güçlendirecek ve Blogcu için daha aktif olarak yeniliklere gitmesini kolaylaştıracaktır.

Bir hesapta birden fazla blog

Eskiden Blogcu kullanıcıları için önemli bir eksiklik olan ve diğer birçok blog servisinde yer alan bir hesapta birden fazla blog barındırma özelliği yeni versiyonla birlikte sisteme dahil edilmiş.

Gündemdeki içerikler

Blogcu'ya giriş yapan kullanıcılar takip ettikleri diğer kullanıcıların içeriklerini anlık olarak izleyebiliyorlar ve bu özel panelden diğer blogcularla iletişime geçebiliyorlar.

Blogcular arasında özel mesajlaşma

Blogcu'nun önemli bir özelliği olarak dikkatimizi çeken özel mesajlaşma kullanıcılar arasındaki etkileşimi artıracak gibi duruyor. Sistem dahilinde kullanıcılar arkadaş oldukları ya da kendilerini takip eden diğer kullanıcılara özel mesaj gönderebiliyorlar.

Reklam yönetimine Virgül entegrasyonu

Nokta'nın sahibi olduğu reklam servisi Virgül'ün blogculara özel tıklama ve gösterim bazlı modelleri yeni versiyonda sisteme entegre edilmiş. Eskiden olduğu gibi Google AdSense seçeneği de sistemde kalmaya devam ediyor.

Sosyal ağlara entegrasyon ve yayılma

Blogcular bu yeni özellik ile yazılarını diğer sosyal ağlarda da paylaşabiliyorlar. Şu an için sadece Twitter ve Facebook desteklenmiş ancak önümüzdeki günlerde farklı servisler de sisteme dahil edilecekmiş.

Yenilenen blog şablonları (temalar)

Blogcu'nun şablonları kullanım kolaylığı ve SEO açısından incelenip modifiye edilmiş. Ayrıca şablonlar yedeklenebiliyor ve blogcular isterlerse eski şablonlara geri dönüş yapabiliyorlar.

Nokta yetkilileri önümüzdeki günlerde özellikle şablonlar, sosyal ağ yayılma ve reklam konularında kullanıcılarının hoşuna gidecek gelişmeleri hayata geçireceklerini de belirttiler.

Eğer Blogcu.com'un yeni versiyonunu şimdi denemek isterseniz Blogcu.net adresinden siteye ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.