Wordpress 2.9'u Beklerken 2.8.5 Çıktı!

Wordpress 2.9'un yeni özellikleri  bloglara konu olurken iki gün önce 2.8.5 kodlu güncelleme yayınlandı. Kasım ayında çıkması beklenen 2.9'dan önce bir ara güncellemenin çıkması, acaba ciddi bir güvenlik açığımı var sorusunu akıllara getirdi. Ancak durum o kadar ciddi değil. Wordpress blogunda yapılan açıklamaya göre son birkaç gündür birkaç blogda görülen exploit ataklarına karşı bu güncellemeyi yapmışlar. Yapılan güncellemenin öne çıkanlar özellikleri şu şekilde;

  • Son zamanlarda görülen takip linklerindeki DoS ataklarına yönelik bir düzeltme
  • PHP kodlarındaki değişkenlerin çalıştırıldığı kodların temizlenmesi
  • Yöneticiler dahil tüm kullanıcılar için dosya gönderme uygulamasının beyaz listeye geçirilmesi
  • Eski eklentilerden etiket verisi içeri aktaran iki tanesinin emekli edilmesi

Blog yazısının devamında Wordpress kullanıcılarının en kısa sürede bloglarını 2.8.5'e yükseltmeleri tavsiye ediliyor. Eğer sizde blogunuzun saldırı altında olduğu ve blogunuzun kodları arasına başka kodlar yerleştirildiğini düşünüyorsanız, WordPress Exploit Scanner eklentisini kurararak blogunuzu tarayabilirsiniz.

post-thumbnail-blograzziYeni çıkacak olan Wordpress 2.9 versiyonuna dönecek olursak, daha önce konu ettiğimiz resim editörünü blog yazarlarının çoğu gereksiz yük olduğu şeklinde yorumladı. Durum böyleyken WPEngineer'da yeni versiyonla gelecek olan bir başka özellik içinde benzer bir yorum gelebilir.WP 2.9 ile birlikte gelecek olan önizleme resmi özeliği aslında son 2 yıldır birçok blogda özel alanlar (custom fields) tanımlanarak yapılıyordu.

Her yazıya bir küçük resim belirlenen temalar son dönemlerde çok fazla kullanıldığını Wordpress geliştiricileri görmüş olacak ki, bu özelliğin standart bir fonksiyon olarak sunulması uygun görülmüş.Yazı editörüne eklenecek bir resim yükleme kutusuyla gerçekleştirilecek özelliği kullanmak için tema sayfalarında tek satırlık bir kod eklemek yeterli olacak.the_post_image();Wordpress 2.9'u beklerken blogunuzu 2.8.5 versiyonuna yükseltmeyi unutmayın. Türkçe sürümü Wordpress-Tr'den İngilizce sürümü ise Wordpress.org'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.