Google, Fast Flip ile Habere Daha Kolay ve Keyifle Ulaştıracak!

Google, Fast Flip ile Habere Daha Kolay ve Keyifle Ulaştıracak!

google-fast-flip

Google dün Techcrunch 50'de yeni Google Labs ürünü Fast Flip'i tanıttı. İnternetten haber okumayı kolaylaştırmak ve gazete sayfası çevirmek gibi bir his vermeyi amaçlayan kurguda yaratılan Fast Flip şu anda kullanıma açık. İnternet haberlerini tam boy gazete sayfası şeklinde sunan servis, şimdilik test sürüşlerini yapsa da ileriki dönemlerde Google News'in içinde özelleştirilebilen bir özellik olarak sunulacağını tahmin ediyoruz.

Google blogundaki açıklamada da internet üzerindeki dergi ve gazetelerin web sayfalarının yavaş ve karmaşıklığından bahsedilerek Fast Flip'in çok daha hızlı haber okuma ve başlıklar arasında gezinme olanağı sağlayacağından bahsediliyor. Fast Flip'in mobil versiyonu da iPhone ve Android için kullanıma açılmış.

Gerçekten gazete sayfalarının karışıklığı ve yüklenen flash ve resim dosyalarının çokluğu bir süre sonra rahatsız edici olabiliyor. Aslına bakarsanız aynı soruna yönelik benzer servisler bizim gazeteler için de yapılmakta. Habereri bunlardan biri olarak bir süre önce benim dikkatimi çekmişti. Şimdilik Alfa olan servisin ileride daha da geliştirileceğini umuyoruz. Belki haber başlıklarının biraz daha belirgin hale getirilmesiyle daha güzel olabilir.

habereri

Ülkemizde haber siteleri çok yüksek ziyaretçi sayılarına ulaşsa da gereken önemin gösterildiği konusunda şüpheliyim. Birkaç haber sitesini gezecek olursak birbirinin aynısı ve karışık tasarımlarla karşılaşıyoruz. Karmaşıklık bir tarafa da, en azından sistem hatalarının günlerce düzeltilmemesi bu konuda çok da ciddi olmadığımızın bir göstergesi zannedersem.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.