Maemo 5 Tabanlı Nokia N900 Resmiyete Kavuştu

Nokia çok konuşulan Linux tabanlı yeni ürünü N900'ü resmi olarak duyurdu. Maemo 5 işletim sistemine sahip N900, Nokia'nın Symbian işletim sisteminden kullanmayan ilk telefonu olarak değer taşıyor.
Maemo 5 Tabanlı Nokia N900 Resmiyete Kavuştu

nokia_n900_20Nokia çok konuşulan Linux tabanlı yeni ürünü N900'ü resmi olarak duyurdu. Maemo 5 işletim sistemine sahip N900, Nokia'nın Symbian işletim sisteminden kullanmayan ilk telefonu olarak değer taşıyor. Android dedikodularının ardından Linux'a gönül veren Nokia, yeni ürününün Ekim ayında piyasayada olacağını açıkladı. N97 ile benzerlik gösteren model işletim sisteminin Linux olması nedeniyle gelecek adımlarını planlayan Nokia için büyük önem taşıyor.

Özellikleri daha önce duyulduğu gibi Nokia'nin son ürünü, iPhone 3GS ile aynı işlemciye sahip (ARM 600 MHZ Cortex-A8). 3G UMTS/HSPA bağlantı imkanına sahip olan ürün fiziksel Q klavye, 3.5 inç-800 x 480 çözünürlüğünde dokunmatik ekran, 5 megapiksel kamera ve 32 GB dahili depolama alanı cihazın diğer önemli özellikleri.  MicroSD 16 GB ek hafıza alabilmesi ise cihazın önemli bir avantajı. N900 internet deneyimi için Mozilla tabanlı ve Adobe Flash 9.4 destekli bir tarayıcı ile geliyor.

Ekim ayında 500 € fiyat ile Avrupa'da piyasaya çıkacak ürün bakalım iPhone 3GS'e rakip olabilecek mi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.