Açıklama: Vadi Efe ortakantin.com, okumasitesi.com, ve istiyor.us'un kurucularındandır ve bu yazısı konuk yazar olarak Webrazzi’de yayınlanmıştır. İnternet dünyanın dört bir yanından insanları ortak bir platformda buluşturuyor ve iletişim kurmalarını sağlıyor; fakat yüz yüze iletişim kurmanın, bir masada oturup beyin fırtınası yaratmanın yerini tutamıyor.
İnternet üzerinden küresel projeler üretmek, farklı kültürlere hitap edebilmek için çok hevesliyiz fakat uluslararası çalışabilmek ve Avrupa pazarındaki projelere veya Silikon Vadisi’ne dokunabilmek için ne kadar imkanımız var tartışılır.
Özellikle bireysel girişimciler için bu imkanları yaratmak oldukça güç. Bunları okuyup hak verdiyseniz şimdi size iyi bir haberim var: İnternet sektörüne hitap eden ve nispeten kolayca erişebileceğimiz uluslararası bir etkinlik çok yakında düzenleniyor.
Komşumuz Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 7-8 Ekim 2009 tarihlerinde düzenlenecek olan Webit, Güneydoğu Avrupa’nın B2B İnternet Reklamcılığı ve Dijital Pazarlama üzerine şu ana kadar düzenlenmiş en büyük etkinliği olacak.
Etkinlik dijital pazarlama ve internet üzerine çalışan ve uluslararası bir enstitü olan e-Academy tarafından düzenleniyor. İki gün süren konferanslar bütünü ve fuar şeklinde planlanmış olan Webit, Sofya’nın en büyük kongre alanı olan Milli Kültür Sarayı’nda yapılacak. Fuar kısmına katılan firmalar, konferanslarda hitap edilen pazarlar ve katılımcıların çoğu Yunanistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya, Slovenya gibi Güneydoğu Avrupa ülkelerinden olacak, Türkiye de bu ülkelerin arasında.
Webit’te konuşacak dikkat çekici isimlerden birkaçı Google “gelişmekte olan pazarlar” direktörü Christian Hernandez, eBay uluslararası pazarlama müdürü Alex Marks, Coca-Cola Avrupa interaktif pazarlama müdürü Prinz M. Pinakatt ve America Online Platform-A UK pazarlama direktörü Michael Stecker. Bu önemli isimler dışında Paypal, Admob, Mindshare gibi dijital pazarın önemli uluslararası oyuncularından isimler de konuşmacı olarak yer alıyor. Türkiye’den tek bir konuşmacı mevcut: dataport kurucusu Hakan Tetik. Panellerin tamamının listesine buradan bakabilirsiniz.
İnternet üzerinden kayıt olanlara fuar alanı ücretsiz, paneller ise teker teker satın alınabiliyor ve ücretsiz katılım gösterilebilen paneller de mevcut. 6 Eylül tarihine kadar %35 indirimli satılan biletleri kaçırmamanızı tavsiye ederim.
7-8 Ekim tarihlerinde Webit’e katılmak için ben de Sofya’da olacağım ve İstanbul’dan tanıdık birçok yüz göreceğimi tahmin ediyorum. Uluslararası bir yeni medya etkinliğine Türkiye’den kalabalık bir katılım gösterirsek eğer, son birkaç senedir adamakıllı gelişmekte ve uluslararası açılımlar göstermekte olan dijital sektörümüz için unutulmaz iki gün olacaktır tahminimce.