Microsoft Nokia ile Temasta, Office 2010 Ceplere İnebilir

Microsoft Nokia ile Temasta, Office 2010 Ceplere İnebilir

microsoft-nokiaMicrosoft, Office 2010'u bir yandan online ortama taşırken bir yandan da yeni girişimlerde bulunuyor. Yeni açıklanan bir basın duyurusuyla Nokia ile mobil alanda verimliliği artıracak bir anlaşmaya giriştiğini açıklayan Microsoft, Office 2010'u Nokia'nın mobil cihazlarına entegre etmek için çalışacak.

Anlaşmaya göre mobil yazılım alanında ortak bir vizyon izleyecek iki şirket, MS Office programlarını ceplere indirmek istiyor. Daha önce Nokia'nin kullandığı Symbian ve Quick Office'ten vazgeçmesi, yılllardır süren bu karşıtlığa da bir son verecek. Beklenmedik bu durum ise piyasada "düşmanımın düşmanı benim dostumdur" felsefesi ile Nokia'nın Apple ve Blackberry'e karşı bir atağı olarak da yorumlanıyor.

microsoft-nokia-officeMicrosoft'un Office 2010 ile web tabanlı çıkışına paralel olarak, MS Office'in Nokia ile mobile indirgenmesi Microsoft için kullanıcılara üretkenlik ve verimlilik sunması açısından gayet iyi olacak ve Microsoft'a, Google ve Zoho'ya karşı bir fark yaratma imkanı da tanıyacak.  Mobil ortamda da webde olduğu gibi öncelikli olarak Word, Excel, PowerPoint ve OneNote üzerine çalışması beklenen Microsoft, Nokia ile uzun dönem ilişkileri çerçevesinde anlaşmayı mobil işletim sistemine de kaydırabilir.

Bu işten daha karlı çıkacağını düşündüğüm Microsoft'un yanında Nokia'nın da bilgisayar kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen MS Office'i kullanacak olması zaten sahip olduğu geniş müşteri portföyünü daha da genişletebilir. Ayrıca Microsoft'un iPhone üzerinde Office 2010 ürünlerini de bu hafta açıklayabileceği konuşuluyor ki böylece Office 2010'un, Microsoft'un son yıllardaki en iyi çıkış yapan ürünü olacağını söylemek yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.