Microsoft Türkiye'den Amerikaya 2. Transfer

Microsoft Türkiye Genel Müdürü olarak 2003 yılı Eylül ayından bu yana görev yapan Çağlayan Arkan'ın  Microsoft merkez ofisine atandığı açıklandı. Bilindiği üzere daha önce Microsoft Türkiye Genel Müdürü olan Süreyya Ciliv de merkeze atanmış birkaç yıl sonra ülkemize Turkcell Genel Müdürü olarak dönmüştü.

1 Ekim 2009 tarihinde Microsoft merkezinde Kurumsal Müşterilerden sorumlu organizasyonda, Dünya Üretim ve Kaynaklar’dan sorumlu Genel Müdür olarak göreve başlayacak olan Arkan kriz döneminde bile Microsoft’un Türkiye’ye yatırım yapmasında önemli bir rol oynadı. Microsoft Corporation CEO’su Steve Ballmer’ın Nisan ayında Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında açılışını yaptığı "Microsoft İnovasyon Merkezi" bu yatırımların en önemlilerinden bir tanesi olarak görülüyor.

Yeni lideri için arayışını başlatan Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürlük görevine, geçiş süresi boyunca Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ali Faramawy vekalet edecek. Yeni Genel Müdür olarak konuşulan Microsoft Pazarlama ve Ürün Gruplarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan ise bunun spekülasyon olduğunu ve arayışın sürdüğünü aktardı.

Ülkemiz adına bir gurur vesilesi olan Çağlayan Arkan'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.