AkAkce.com Fiyat Bilgisi İçin Fiziksel Kaynakları Da Değerlendiriyor

AkAkce.com Fiyat Bilgisi İçin Fiziksel Kaynakları Da Değerlendiriyor

akakce_logo1Türkiye'de sesi soluğu pek çıkmayan ancak bizler onu sakin sanarken işlerini ciddi anlamda büyüten ve gelişen bir girişim var. Fiyat kıyaslama pazarının önde gelen oyuncusu AkAkce.com herhalde bu kadar güçlü bir konumdayken, bu kadar az konuşan ve dijital mecralarda bu kadar az gözüken yegane servistir.

Şirketin kurucu ortaklarından Koray Karataş ile yaptığım görüşmede aldığım bazı bilgiler ve Ankara merkezli AkAkce'nin yeni özellikleri beni oldukça etkiledi. Kısa süre önce online fiyat kıyaslama modelini, offline mecralardan alınan verilerle birleştirmeye başlayan şirket, oyunun kurallarını biraz olsun değiştiriyor diyebilirim.

Günlük ortalama 60 bin kişinin kullandığı AkAkce.com eğer yakın zamanda çok büyük bir değişim olmadıysa Cimri.com'un önünde pazar liderliğini sürdürüyor. 127 farklı mağazadan fiyat bilgisi çeken ve kıyaslama imkanı sunan şirket, servis bünyesinde yer verdiği tüm firmalarla da anlaşmalı olarak çalışıyor. Sessiz sakin sürdürdüğü gelişiminde tasarımsal düzenlemeleri de gerçekleştiren AkAkce, kısa süre önce online mağazalardaki fiyatlara ek olarak, mağaza ve markaların insert, reklam ve broşürlerinden de veri toplamaya başladı.

Yapılan ürün aramalarında farklı e-ticaret sitelerindeki rakamları listelerken, listenin sonunda kendi deyimleri ile "başka yerlerden" derlenen "bilgi amaçlı" fiyatlara da yer veren AkAkce, bu bölümde örnek olarak "Real mağazasına ait 17-30 Temmuz 2009 kataloğunda yer alan fiyat" şeklinde bilgileri listeliyor.

Benzerlerine kıyasla farklı bir uygulama olarak gördüğümüz özelliği canlı olarak denemek isterseniz Nokia 6303 ürününü örnek olarak inceleyebilirsiniz.

akakce-offline1

Şu an için 16 farklı marka ve mağazanın insert ve reklamlarını takip ettiklerini öğrendiğimiz AkAkce'nin satın alma gerçekleştirmeyi düşünen tüketiciler için önemli bir kaynak yaratmasının dışında, offline mağazarla online mağazarları kıyaslamak için de katma değer yaratan bir çalışma yaptığını düşünüyorum.

Türkiye'deki e-ticaret pazarının gelişimi ile değer kazanacağına inandığım fiyat kıyaslama servislerinin önümüzdeki birkaç yılı çok iyi değerlendirmesi ve e-ticaret pazarının dönüm noktası olacağını bildiğim 2012 yılına güçlenmiş girmesi gerekiyor. AkAkce için ise 2000 yılında yayına girmiş olan servisin bu geçen 9 yıl içinde istikrarlı bir gelişim ve büyüme gösterdiğini söyleyebiliriz. Bundan sonrası için de aynı temponun sürdürülmesi ile hakettiği değeri fazlasıyla göreceğini tahmin edebiliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.