Apple Tablet Ekim de Geliyor mu?

Apple'ın son bombası olarak beklenen, netbook sınıfına da koyabileceğimiz Apple Tablet için daha önce çıkan 2010 dedikoduları duyulmuştu. Şimdi ise ürünün Ekim ayında piyasaya çıkacağına dair söylentiler revaçta. Bu duyumlara göre 500$-700$ arası tahmin edilen Apple Tablet’in fiyatı 800$, ekranı ise 9.7inch olarak belirtiliyor. Bu tanıtımla beraber iPod touch tanıtımının da yılbaşı öncesi olacağı  düşünülüyor.

Tayvan kaynaklı çıkan habere göre Apple, yeni bir netbook sunmaktan çok iPod Touch'ın daha fazla özelleştirilmiş ve büyük ekranlı bir modelini sunma peşinde.  Apple Tablet'in dokunmatik klavyesi ile sunulacağı düşünülürse bu söylentilerin doğruluğu biraz daha netleşir. Çünkü multimedya ve dokunmatik ekran işinde uzman olan Apple için bu oyuncağı tasarlamak hiç de zor olmayacaktır. Hatta ileri sürülen tahminler Apple Tablet'in iPhone 3.0 yazılımına dayanacağına kadar uzanıyor.

Netbook deneyimimden hareketle Apple Tablet'in kullanımı daha rahat ve kolay olacağı görüşündeyim.  iPhone'u da özellikle Türkiye'de ki yüksek fiyatına rağmen çok iyi pazarlayan Apple, fark yarattığı noktada fiyat konusuna takılmayan bir marka olarak yine kafasına koyduğu işi yapabilir. Eğer Apple yeni Tablet'in iPod gibi bir fenomen olmasını istiyorsa, kullanıcıları kendisine bağlayacak ve beklenmedik güzellikte bir ürün piyasaya sunmalı. Pratik kullanım sunması açısından da, kullanıcı dostu bir ürüne gösterilen talebin yüksek olması kaçınılmaz  olacaktır. Ürün için Apple herhangi bir açıklama yapmazken, ürünün ekim ayında piyasaya sunulmasını merakla beklemekteyiz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.