Birden Fazla Twitter Hesabı İçin Kolay Yönetim: coTweet

Birden Fazla Twitter Hesabı İçin Kolay Yönetim: coTweet

cotweet-logoSosyal medyanın yıldızının parladığı ve şirketler tarafından da gücünün farkedildiği şu günlerde dünyada olduğu gibi Türkiye'de de birçok marka dijital pazarlama aktivitelerinde sosyal medya araçlarını kullanmaya başladı. Henüz dünyada olduğu gibi Türkiye'de bir Twitter fenomeni yaşanmıyor olsa da, şirketler FriendFeed ve Twitter üzerinde pazarın öncü tüketicilerine (early adapters) görünür olmak ve kitlelere ulaşmak için ajanslarla ya da kendi bünyelerinde oluşturdukları ekipleriyle operasyonlarını sürdürüyorlar.

Birden fazla marka, hesap ve sosyal medya pazarlamacısıyla çalışılması gereken durumlarda Twitter hesaplarının yönetiminin zor olduğunun bilindiği pazarda coTweet bir süre önce kapalı beta olarak hizmet vermeye başlamış ve Coca-Cola, Pepsi, Starbucks, Microsoft gibi birçok dev şirketi müşteri portföyüne dahil etmişti. Geçtiğimiz günlerde Baseline Ventures, Founders Fund, First Round Capital, SV Angel, Maples Investments ve Freestyle Capital gibi önde gelen yatırım şirketlerinin Seri A kapsamında toplam $1.1 milyon yatırdığı coTweet bu yatırımla birlikte Twitter'a odaklı CRM servisini herkese açtı ve kayıt almaya başladı.

Ücretsiz hesabıyla 6 farklı Twitter hesabını yönetebildiğiniz, yönetim ve mesaj gönderimi için ek kullanıcılar dahil edebildiğiniz, kullanıcılara görev verebileceğiniz coTweet, kurumsal bir Web 2.0 servisi olarak daha yoğun kullanımlar için de premium paketler sunuyor olacak.

feature_tab1

Sadece Twitter hesaplarına mesaj göndermek için değil, istatistiksel anlamda da yönettiğiniz marka için Twitter raporları sunan servis, tek çatı altında kontrollü bir kampanya yönetimi için artı değer yaratıyor.

coTweet türünde sosyal medya pazarlamasına odaklı servislerin hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyordum, bunu yaparken de sadece Twitter değil, FriendFeed, YouTube ve diğer video siteleri ile blogları da kapsayan bir yapı kurguluyordum. coTweet bu alanda sadece Twitter'a odaklanarak olması gerektiği gibi hızlı ve dinamik bir modelleme yapmış ve yarışta pazara ilk giren olarak liderliği ve tabi ki yatırımı yakalamış.

İlerleyen dönemlerde serviste farklı mecralarla genişlemeye gidilmesi gerekeceğini tahmin etsem de şu an için çok yeni sayılabilecek girişimin kısa süre içinde önemli sayıda kurumsal müşteriye sahip olacağına da fazlasıyla inanıyorum.

Eğer müşterilerinizin markaları ya da kendi markalarınız için Twitter üzerinden birden fazla hesap ya da kişiyle pazarlama aktiviteleri yönetiyorsanız coTweet'i denemenizi öneririm.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.