3G ve Akıllı Telefonlar İle Mobil Finansal Servislerin Kullanımı Artıyor!

mobil-bankingSon araştırmalarla yurt içinde bilinirliği %70'lere varan 3G için yeni nesil akıllı telefonlarımız hazır kıta 30 Temmuz'u beklerken, Comscore yine güzel bir araştırma yayınladı. Gelişen mobil internet deneyimi ile finansal hizmetlere olan talebin yükselişini konu alan araştırma dikkat çekici sonuçlar içeriyor.

Finansal hizmetleri mobil cihazları ile kontrol eden yada yöneten kişiler üzerinde yapılan bu araştırmaya göre, banka hesaplarını cepten tarayıcı ile görüntüleyenlerin %44.1'i akıllı telefon kullanıyor. Bağlantı türü ise %53.3 gibi yüksek bir düzeyde 3G. Aynı ihtiyacı mobil uygulamalar ile karşılayanlar ise %40.6 düzeyinde akıllı telefon ve %48.1 düzeyinde 3G kullanıyor. Bunları takip eden kullanım seviyesi ise daha düşük bir oranda kısa mesaj üzerinden gerçekleştiriliyor ki akıllı telefon sahibi ve 3G abonelerinin neden hala kısa mesaj da kaldıklarını anlamış değiliz!

com-score-3g-smartphone

Araştırmanın ikinci detayı ise finansal hizmetlerin mobilden kullanımının nerede gerçekleştirildiğine dair. Bu inceleme de bazı ilginçlikler taşımakta. Araştırmaya katılanların %31'i ev ortamında (ki çoğunlukla el altında bir bilgisayar ve internet bağlantısına sahipler), %25'i alışveriş yaparken,  %15'i günlük seyahatlerinde, % 11'i de iş yerinden sorgulama yapıyor. Yani internete bilgisayar üzerinden bağlanma imkanı bulunan mekanlarda dahi %40 gibi bir oranda mobil internet tercih ediliyor.

com-score-3g-smartphone-2

Türkiye'de internet kullanımına yönelik mobil cihaz kullanımının giderek yükseliyor olması ve 3G'nin gelişi bizde de bu deneyimlerin yaşanmasını muhtemel kılacaktır. Ülkemizde şimdilik finansal hizmetlerde kısa mesajın önemli bir yer tuttuğunu düşünsem de, mobil uygulamaların artışı ve 3G sayesinde bu yüzde giderek düşecektir. Yapılması gereken de bu değişimi farkederek kullanıcıyı mobilden yakalayabilmek.

Akıllı telefonlar ve 3G ikileminde bizim merak ettiğimiz ise Webrazzi-severlerin şurada paylaşılan istatistiği yükseltip yükseltmeyeceği. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.