Google Uygulamaları Artık Beta Değil!

Google Uygulamaları Artık Beta Değil!

Google yıllardır "beta" sürecinde tuttuğu uygulamalarının birçoğundan bugün itibariyle "beta" ibaresini çıkarttı. 5 yıldır "beta" damgasıyla yaşayan Gmail'in yanında 4 yıllık Gtalk, 3 yıllık Docs (Dökümanlar) ve 2 yıllık Calendar (Takvim) uygulamaları da artık bu sürecin dışına alındılar.

Konuyla ilgili Google blogunda yapılan açıklama ve popüler global bloglarda çıkan haberlere bakılırsa Google'ın aslında ürünlerini "beta" sürecinden çıkartmış olması daha çok bir satış stratejisi. Özellikle son zamanlarda Google Apps ile kurumlara yönelik çalışmalarını hızlandıran şirket, bu sayede potansiyel müşterilerinin "beta" teriminden rahatsızlananlarının önemli bir derdini ortadan kaldırmış oldu.

Her ne kadar konuyla ilgili VentureBeat'e konuşan Google Apps'in kıdemli ürün müdürü Rajen Sheth bu sürecin belirli kriterlere bağlı yönetildiğini söylese de, 1.75 milyondan fazla kurumsal kullanıcısı olan servisin premium paket satışlarında henüz test aşamasında gibi algılanmasının negatif etki yaratacağı aşikar.

Bu arada herkesin uzun süredir Google ürünlerinin "beta" olmasını espriye vurduğu gibi, Google da olaya bu yönden bakmış olacak ki hem resmi bloglarındaki açıklamada "Google Apps betadan çıktı (evet, gerçekten)" şeklinde bir başlık kullanılmış hem de "Gmail logosunda beta yazmadan yaşayamam" diyenler için Labs altında bir eklenti yayına alınmış.

backinbeta

Gmail ayarlar bölümünden ulaşabileceğiniz Labs sekmesinden seçebileceğiniz "Back to Beta" eklentisi ile Gmail logosuna "beta" geri geliyor.

Artık "beta" olmayan Google servislerine bugünden itibaren daha dikkatli bakılacaktır diye tahmin ediyorum. Sonuçta olası bir aksaklıkta gözler betayı bulamayacak ve kılıçlar çekilecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.