Tasarti.com İle Kendi Tişörtünü Tasarla

tasarti_logoTasarti.com 22 Mayıs itibari ile yayına girmiş, daha çok yeni bir web girişimi. Özelliği ise kullanıcılar tarafından tasarlanmış tişörtlerin, yine kullanıcılar tarafından seçilerek, internet üzerinden satışının yapılması. Çok yeni bir girişim olmasına rağmen gelen tasarım rakamları oldukça iyi.

Aslında Threadless'dan bildiğimiz dünyaca ünlü bir modelin başarılı bir yurtiçi uyarlaması olarak tasarlanmış. Giydikleri tişörtün özgün olmasını isteyen kişileri hedef alan Tasarti'de bir tişört 25 TL'den satılıyor ve süreç şöyle işliyor:

  • Tasarımcılar tasarımlarını siteye gönderiyorlar.
  • Tişörtler kullanıcılar tarafından oylanıyor
  • En çok beğenilenler haftanın tişörtü olarak basılıyor ve satışa çıkıyor.
  • Tişörtün tasarımcısı 100 TL. nakit para ve 50 Tasarlira (TL) mağaza kredisi kazanıyor.

Bunun dışında özel konserler, festivaller, müzik grupları, şirketlerle işbirliği yaparak onlara özel yarışmalar düzenliyorlar.

25 Haziran Perşembe akşamı Maçkolik Kompleks' teki E-tohum'da konuşan Tasarti.com Genel Müdürü Bülent Haksal ile sunumu sonrası bir söyleşi gerçekleştirdik.

Bülent AksalBaşlangıçta hiç tasarım gelmemesinden korktuklarını söyleyen Haksal, 20 günde 90 adet tişört tasarımının gelmesine sevindiklerini bunu da Türk halkının yaratıcılığına bağladıklarını ifade etti.

Söyleşimize Tasarti.com'un diğer ortağı olan ve şu ana kadar Türkiye' nin en başarılı web girişimlerinden biri olarak kabul edilen Yemeksepeti.com'un kurucusu Nevzat Aydın da katıldı.  %25 hisseye sahip olan ortaklardan diğer ikisinin isimleri ise Bora İşbulan ve Kıvanç Arkaç.

nevzat_aydinHerkesin tişört işi yaptığını söyleyen ama buradaki en önemli faktörün kalite olduğunun altını çizen Nevzat Aydın, tişörtlerini dünyaca ünlü markaların üreticilerinde ürettiklerini ve dijital baskı yerine kalıpla yapılmış baskı kullandıklarına dikkat çekti. Türklerin Tişört giymeyi çok seven bir toplum olduğunu söyleyen Nevzat Aydın, kişiye özel üretim yapmanın önemini bir kez daha hatırlattı.

İlerleyen dönemlerdeki hedeflerinin ne olduğunu sorduğumuzda Tasarti.com Genel Müdürü Bülent Haksal 2-3 sene içerisinde Türkiye' nin diğer tişört üreticilerinin seviyesine çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Dükkan yapısına geçmeyi düşünmediklerini söyleyen Haksal, ilerde showroom açmayı düşünebileceklerini belirtti.

50 kadar katılımcının olduğu Etohum akşamında yaptıkları sunum ile beğeni kazanan Tasarti.com'u tebrik ediyor, yeni başladıkları bu yolda başarılar diliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.