Türk Hava Yolları'ndan Yaratıcı Dijital Konkur

Türk Hava Yolları'ndan Yaratıcı Dijital Konkur

thy_logoTürk Hava Yolları Dijital Pazarlama Ajansı'nı seçmek için geçen Perşembe günü bir konkur açtı. Konkura katılacak şirketler için hazırlanan brief dökümanında ise son derece farklı ve yaratıcı bir yol izlendi. Seçilecek ajansın dijital pazarlamaya hakim olması ve araştırmacı yapısının öneminden dolayı bir oyun ve bulmaca tadında hazırlanan dökümanı konkura katılacak ajanslar çözmeye başladı.

THY'nin E-Ticaret Müdürü, çok sevdiğim dostum Yüce Zerey ve ekibi tarafından kurgulanan konkur görünen o ki hem ajanslara biz bu işi biliyoruz diyor hem de konkur sürecinde bile başarılı bir viral etki yaratmayı hedefliyor.

Aldığım bilgiye göre bulmacayı ilk çözen ve brief dökümanını oluşturan ajans Voden Digital Agency olmuş ve THYKonkur.com üzerinden tüm maceralarını anlatan bir blog açmışlar. Aynı şekilde sonuca ilk ulaşan 41-29 da bulmacayı çözüp şirket blogunda izledikleri yolu, yani bulmacanın çözümünü, paylaşmış. 41-29'un çözüm yolunu paylaşması ile herhalde artık brief'e sahip olamayan ajans kalmayacaktır.

Peki bu oyun nasıl başlamış? Öncelikle THY katılmak isteyen ajanslara aşağıda da görebileceğiniz 2 sayfayı göndermiş. Bunlardan birisi sadece bir açıklama diğeri ise bir Mind Map.

thybriefthybrief1

Ajanslar bu Mind Map üzerinden ilerleyerek kullanılan Web 2.0 servislerinde gizlenmiş brief parçalarına ulaşmışlar. Her bir servis üzerinde de THY'nin farklı ürün, servis ve bölümleri ile ilgili dökümanın parçaları birleşmiş. Mesela aşağıdaki SlideShare paylaşımı gibi.

Biz burada işin büyüsünü kaçırıp herşeyi paylaşmış olmayalım. Eğer merak edenler varsa 41-29'un blogundan tüm çözüme ulaşabilir ya da THYKonkur.com'u inceleyebilir.

THY'nin bu başarılı çalışmasını gerçekleştiren ekibi başta Yüce Zerey olmak üzere tebrik ediyorum. Konkur'u hangi ajans kazanır bilemiyorum ama işi en az onlar kadar bilen bir ekibin THY'de yer aldığı bilincine sahip olmaları şart gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.