Almanya şiddet içerikli tüm oyunları yasaklamaya hazırlanıyor!

hitler-violence

Kısa bir süre sonra Alman parlementosuna sunulacak yasa tasarısında şiddet içeren oyunların ülkeye girişinin yasaklanması planlanıyor. Ülkedeki 16 eyaletin tümünün yerel meclislerinde kabul edilen taslak şimdi ülke parlementosundan onay bekliyor. Peki şiddet içerikli oyun tanımına hangi oyunlar girecek. Gelen haberlere göre insan öldürmek ve diğer insanlık dışı davranışların sergilenebildiği tüm oyunlar yasaklanacak. Eğer yasa kabul edilirse bütün Almanya Sims fanatiği olacak demektir :)

Günümüzde oynanan hemen her oyunda az çok şiddet öğeleri bulunuyor. Tabi ki bu durumda FPS ve savaş oyunları toptan yasaklanacak demek oluyor. Bu yasaklamanın kökeninde ise Mart ayında Almanya'da Counter Strike fanatiği bir öğrencinin okul basarak 16 kişiyi öldürmesi ve 9 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etmesi geliyor.

Tahmin edildiği gibi bu olay sonrası halk arasında oluşan infial duygularını kullananlar ülke çapında sansür uygulaması için çalışıyor. Hemen hergün bir sansür haberi aldığımız şu günlerde artık bu haberlere alışır olduk. Önümüzdeki yıllarda şiddet içerikli sözler içeren kitaplar ve sinema filmleride yasaklanırsa şaşmamak gerekir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.