Apple, Tablet Pc ile yeni bir konsept yaratacak

Bundan bir yıl kadar önce çıkan söyletilerden sonra Apple'in "mobil notebook"  kavramını yaratmak istediği Apple Tablet konseptinin 2010 yılının ilk döneminde piyasaya çıkacağı konuşulmaya başlandı. Piper Jaffray analistlerinden Gene Munster'in  analizinden çıkan sonuçlara göre Apple'in yeni bir ekol yaratma peşinde olduğunu görülüyor.

Peki bu yeni cihaz hayatımızda nasıl bir yer edinebilir?

Mobil internet kullanımının günlük aktivitelerimiz arasına girdiğini gösteren raporlar açıklanırken,  netbooklar (umpc) da her yerde internet özgürlüğünü yaşamanın diğer bir yolu. İşte bu noktada mobil-notebook olarak adlandırabileceğimiz bir ara katman oluşturmak isteyen Apple'in yaratıcı beyinleri, Apple Tablet için kolları sıvamışlar anlaşılan.  Mobil cihazlar arasında yalnız başına %1,5 civarında  pazar payına sahip olan iPhone üzerinde edinilen tecrübe şimdi de bir mobil-notebook üzerinde kullanılacak gibi.

Apple Tablet, açıklamalara göre kendini iPod Touch ile Macbook arasında konumlandıracak ve netbook sınıfından ayrılacak bir konsept. Steve Jobs'un yerine görev alan Tim Cook'un, klavyesinden, donanım özelliklerine ve de yazılımına kadar piyasadaki netbookların dışına çıkmak istediklerini belirten yorumları vardı. Kullanıcı gözüyle bakıldığında da Apple Tablet'in bir netbooktan daha fazla işe yarayacağını rahatlıkla düşünebiliriz.

apple_tabletjpg-jpeg-image-450x306-pixels

Yeni bir kavram oluşturacağı söylense de Apple Tablet bazılarını rahatsız edebilir. Çünkü iPhone gibi yüksek etkileşimli dokunmatik ekrana sahip olacak yeni ürün Apple'in inovatif bakış açısıyla önemli misyonlar üstlenebilecek bir konumda. Apple Tablet eşdeğeri olabilecek bir ürün, basit anlamda Amazon'un dijital kitap okuyucusu Kindle Dx olabilir. Kindle Dx 3G bağlantısıyla mobil haberleşme kanalını açsa da, Apple Tablet'in yanında basit kalacağına şüphe yok. Yine de Kindle Dx'e bir rakip olup olmayacağını ise ürün piyasaya çıktığında anlayabileceğiz.

500$-700$ arası fiyatlandırılması tahmin edilen Apple'in Tablet'in 7-1o inch arası büyüklükte bir ekrana sahip olması bekleniyor.  Analizler doğru çağrışım yapsa da ürünün ilk resmi duyurusunu görmeyi merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.