Facebook'un Windows Mobil uygulaması sonunda geldi

Facebook'un Windows Mobil uygulaması sonunda geldi

Facebook daha önce çıkarılması beklenen Windows Mobil için resmi uygulamasını sonunda yayınlandı. Daha önce FriendMobilizer adıyla sunulan bir Facebook uygulaması mevcuttu. Yeni Facebook uygulaması artık Windows Mobile 6'nın bir parçası olarak kendini gösterecek. Facebook'un resmi Windows Mobil uygulamasının geciktiğini söylemek sanırım yanlış olmaz. iPhone ve Blackberry dışında Android Market'te de Facebook uygulaması Eylül 2008'den beri kullanıcılara ücretsiz olarak sunulurken, Facebook'ta hissesi bulunan Microsoft'un mobil işletim sistemine uygun uygulamanın bu kadar geçikmesi çok ilginç.

Yeni uygulamanın en başarılı ve kullanılabilir özelliği telefon rehberi olarak göze çarpıyor. Kişilerin profil bilgilerine göre telefon bilgilerini görebilmeniz, onları aramanız,  mesaj gönderebilmeniz ya da Facebook posta kutusuna mesaj bırakabilmeniz mümkün kılınmış.

facebook_winmo6_videoWindows Mobile kullanan telefonlara özgü bazı durumlar Facebook uygulamasında da göze çarpıyor. iPhone, Blackberry gibi diğer akıllı telefonlarda direk olarak telefonunuzdan fotoğraf veya video seçebilir yada yeni çektiğiniz bir fotoğrafı veya videoyu Facebook profilinize yüklenebiliyor. Fakat Windows Mobile da bu durum karakteristik olarak bir dizin şeklinde basamaklandırılmış.

Yine farklı bir durum da diğer Facebook uygulamaları ve web arayüzünün aksine resmi uygulamanın kullanım sırasında tam bir akış sağlayamamış olması. Eğer Facebook ekibi bunu kendi başına çözemiyorsa, Windows'un mobil tarafından alabileceği bir destek ile çözmesi daha kolay görünüyor.

Bu uygulama, Facebook'u hayatına sokmak istemeyenlere için bir tehdit unsuru olsa da, uygulamayı denemek isteyenler  şuradan indirebilirler.

Kaynak: Cnet & ChannelWeb

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.