Apple iPhone'un Torrent cihazı olmasını istemiyor!

torrentmainİş uygulamaları onaylama konusuna gelince App Store kendinden beklenmeyecek kadar ketum olabiliyor. Daha öncede birçok absürt ama eğlenceli uygulamalar App Store'a kabul edilmemişti. Drivetrain ise bir torrent uygulaması olduğu için reddedilmiş. App Store'dan geliştirici Maza Digital''e gelen reddedilme sebebinde bu tip uygulamaların genelde telif haklarını ihlal etmek için kullanıldığından App Store'a kabul etmedikleri şeklinde olmuş. Yani Apple iPhone'dan torrent indirilmesini istemiyor. Ancak geliştiriciye verilen tavsiyede uygulamayı ev bilgisayarınıza bağlanılarak uzaktan torrent kontrol uygulamasına çevirmesi söylenmiş. İşin özü Apple iPhone'da torrent çalıştırılmasını istemiyor ancak kontrol edilen bir cihaz olarak kullanılmasıyla ilgili bir problemi yok.

The Pirate Bay'in mahkeme süreciyle birlikte torrentin yasa dışı kullanımı konusundaki tartışmalar tekrar alevlenmişti. Torrent yazılımının kullanım alanının büyük bölümü korsan içerik olsa da bu tamamem kullanıcı tercihine bırakılmış bir durum. Bir yazılımın kullanıcının niyetine göre engellenmeye çalışılması bize çokta mantıklı gelmiyor.

mesohollyYakın zamanda App Store'dan red yiyen bir diğer uygulama ise MeSoHoly. MeSoHoly din temalı bir eğlence uygulaması. Uygulama iphone kamerasından çektiğiniz resminizi uygulamada bulunan dini sembol konumuna gelmiş kişilerin yüzüyle değiştiriyor. Uygulama eğlenceli olmanın dışında dindar kullanıcıların canını sıkabileceği gerekçesiyle reddedilmiş.

App Store'da uygulamaların kabul ve reddedilmesi tamamen Apple çalışanlarının keyfine bırakılmış durumda, hangi uygulamanın kabul edileceği hiçbir kurala dayandırılmıyor. Bu durumdan çıkartılabilecek en büyük sonuç aslında Apple'ın iPhone'un kontrolünü bırakmak istemedi, Apple kendi oyun alanı içinde ürününü yönlendirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.