CNN ilk kez Twitter hesabı satın alarak tarihe mi geçti?

CNN ilk kez Twitter hesabı satın alarak tarihe mi geçti?

cnnbrkCNN'in son dakika haberlerini veren, 1 milyona yakın takipçisi olan Twitter hesabı "cnnbrk" satın alındı diye bir söylenti dolaşıyordu. TechCrunch'ın haberiyle CNN'in söz konusu hesabı aldığı doğrulandı ancak CNN der ki, bu bir satın alma değil... Dünya devinin bu hesabın asıl sahibi James Cox ile yaptığı danışmanlık anlaşması kapsamında, hesabın CNN'e transfer edilmesi şart olarak sunulmuş.

James Cox CNN'e sosyal medya ile ilgili danışmanlık hizmeti verirken Twitter'ın en çok takip edilen hesabı "cnnbrk" de şirket bünyesinde olacakmış.

Ama tüm bu bize "Yaşasın kriz bitti, Web 2.0'ın inanılmaz satın almalar dönemi geri geliyor!" dedirten gelişmenin bir noktası var ki, Twitter'da hesap satmak yasak! Bir kullanıcının hesabını satması hatta "satılık kullanıcı adı" türünde alan adı kapatır havalarına girmesi Twitter hesabının iptali anlamına geliyor.

"Name squatting and "user name for sale" accounts will be permanently suspended.  Attempts to sell or extort other forms of payment in exchange for user names will result in account suspension" (kaynak)

CNN ile cnnbrk arasındaki durumda işler biraz farklı elbette çünkü ortada bir danışmanlık durumu söz konusu ve satış olmuş gibi düşünülmüyor. Ya da CNN avukatları durumu önceden farkedip işi danışmanlığa çevirdiler orasını bilemiyoruz.

Sonuçta ne olursa olsun bu haber sanırım internet dünyasındaki ilk Twitter hesabı satın alma haberi olarak tarihe geçmiş olacak. Satın alma olmasa da öyle kabul ediyoruz...

Twitter konusuna girmişken bugünlerde sanki birileri Amerika'da basına şart koşmuş gibi durmadan Twitter'ın yazılıp çizildiğinin de üzerine parmak basmak istiyorum. Hatta bu sürekli basında ve medyada olma olayı etkisini fena halde göstermiş ve Twitter Mart ayında tekil ziyaretçi sayısını 2 katına çıkartmış. Sayıları da merak ediyorsanız ComScore verilerine göre Mart ayı için tüm dünyadan 9.8 milyon, sadece Amerika'dan ise 4 milyon ziyaretçi Twitter'a uğramış.

twitter-march

Son olarak bir Twitter magazini daha paylaşayım... Kafayı son zamanlarda tüm Web 2.0 servislerini kullanıp, üstüne üstlük Web 2.0 girişimi de yapmakla bozmuş olan Ashton Kutcher, CNN'i Twitter takipçi sayısı bazında geçeceğini ve 1 milyon sayısına ulaşacağını söylemişti. Bunun detaylarına çok girmiyorum, ilgilenirseniz bu olayın ortaya ilk kez atıldığı Qik videosu (herşeyi kullanıyor demiştim) ve bu da CNN'in konuyla ilgili haberi...

Sanırım bir girişimin internette nasıl genel kullanıcı profiline yayıldığını tüm netliğiyle görebildiniz. İşte böyle oluyor... Ama Twitter'ın sadık Türk kullanıcıları merak etmesinler ülkemizde Twitter'ın bu hale gelmesi çok mümkün değil. Karşılıklı mesajlaşma yok, arkadaş arama yok, ortada yayınlanan fotoğraf yok, video yok... O yüzden bizim magazin muhabirlerimiz şimdilik global Twitter haberlerini kullanırlar (1, 2, 3) sonra da bizim ülkemizin ünlülerinden bir deneme yaparlar... Ama en fazla bu kadar olur, bir Facebook olmaz ve tüm Türkiye Twitter hesabı açmaz.

Kısacası Twitter uzun bir süre daha Recep İvedik serisinde anılmaz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.