stanford-iphone-w250Stanford üniversitesiyle Apple arasında yapılacak ortak çalışmayla iTunes üzerinden ücretsiz iPhone uygulama geliştirme dersleri verilecek. Yapılan açıklamaya göre bu hafta başlayacak dersler video formatında olacak,  ücretsiz olarak sunulacak ve  kullanılan slayt gösterileride iTunes üzerinde dağıtılacak. iPhone dersleri başlamadan önce Stanford'un iTunes eğitim kanalına bakmakta fayda daha pek çok yararlı ders içeriğine buradan ulaşmak mümkün.

Stanford'un dersleri şirketler dışında bağımsız geliştiricilerinde para kazanabildiği iPhone uygulama dünyasına iyi bir başlangıç noktası olacağını düşünüyorum.  25 bin uygulamanın  800 milyondan fazla indirildiği App Store'da rekabet üst seviyede. Bu rekabet içinde yenilikçi ve eğlenceli uygulamaların geliştiricilerin para kazandığına daha önce şahit olmuştuk. Örnek verecek olursak Trism uygulamasının yaratıcısı Steve Demeter iki ayda $250.000 kazanmıştı, iShoot'un yaratıcısı Ethan Nicholas ise sadece bir ayda $600.000 kazandı. Tabi ki iki uygulamada iPhone 3G'nin ilk çıktığı dönemde hayata geçirildiği için arkalarındaki aşırı popülerlikle büyük meblalar kazandı. Ve şimdi uygulama dünyasının önünde yeni bir fırsat var.

Geçtiğimiz haftalarda bizimde yazdığımız yeni  iPhone Os 3.0 ile birlikte birçok yeni özellikler iPhone SDK'sına eklendi. Bluetooth, MMS, Push Notification gibi yeni özellikler kullanılarak geliştirilecek yenilikçi uygulamalarla App Store yeniden hareketlenecektir.  Yazımın başına dönecek olursam Stanford'un yapacağı dersler iPhone SDK 3.0'ın yeni özelliklerini içerip içermeyeceği burada önem kazanıyor. Ne yazık ki bu konuda bir bilgiye ulaşamadım.

Ders içeriklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.