Blackberry App World Açıldı

blackberry-app-world2

Blackberry'ler için uzun süredir beklenen uygulama merkezi App World bugün açıldı. Servis şimdilik sadece Amerika, Kanada ve İngiltere için kullanılabiliyor olsada kısa süre içinde tüm dünyada kullanılabilir olacak. iPhone'un App Store'u benzeri bir yapıyla çalışacak olan serviste ödemeler PayPal üzerinden yapılıyor. App World'de şu anda 250'den fazla uygulama bulunuyor.

Ücretli ve ücretsiz uygulamaların bulunduğu App World'de, ücretli uygulamalar en düşük $2.99'dan fiyatlandırılabiliyor. En yüksek fiyat ise $999.99 olabiliyor. Ödemelerin PayPal üzerinden yapılması bana göre çok faydalı olsada, RIM'in kredi kartıyla ödeme seçeneği üzerinde çalıştığı gelen haberler arasında tabi ki alternatiflerin olması her zaman iyidir.

blackberry-top-downloads blackberry-paypal blackberry-paypal2

App Store'da olduğu gibi App World'de de oyun uygulamalarının en çok indirilenler arasına olacağı şimdiden belli oldu. İlk günden 126 oyun uygulaması yerini almış durumda, ilginç olan ise Apple'ın App Store'da yasakladığı Fart uygulamalarının App World'de $2.99'dan satılıyor olması.  Hatta biz konuşurken PhoneyFart uygulaması En çok indirilen 10 uygulama arasına girmiş durumda. RIM, uygulamalar konusunda Apple kadar katı kurallarının olmayacağını daha ilk günden belli ediyor.

blackberry-my-world blackberry-categories blackberry-myspacee

Akıllı telefon pazarının devlerinden biri olan RIM, App World ile sadece iş telefonu olarak görülen cihazlarının kabuklarını kırabilecek mi? Bu sorunun cevabını önümüzdeki dönemde verebileceğiz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.