Kısa süre önce ücretli uygulamaların satılmaya başlandığı Android markette ilk yasaklama kilitsiz G1'lara geldi. İlk okunduğunda kilit kırılarak illegal bir işlem yapılmış izlenimi oluşsada işin aslı öyle değil. Google bahsi geçen kilitsiz G1'ları kendisi satmıştı.
Google, Android market ilk açıldığında 25 dolarlık üyelik ücretini ödeyerek geliştirici olan kullanıcılara bir fırsat sunmuş; sim ve donanım kilidi olmayan G1 telefonları 400 dolardan satışa çıkarmıştı.
Uygulama geliştiriciler için özel olarak hazırlanmış bu versiyon sayesinde geliştiriciler Android işletim sisteminin çekirdek dosyalarına kadar girerek sistemi daha iyi anlayabiliyorlardı. Bu zamana kadar Google ile geliştiriciler arasındaki ilişki güzeldi. Google, Android marketi ücretli uygulamalara açtığında iade şartlarında cömert davranmış ve 24 saat içinde kullanıcıya beğenmediği uygulamayı geri vererek parasını geri almasına imkan sağlanmıştı. Tabi ki para iadesi yapılınca telefondan uygulama siliniyordu. İşte tam bu noktada geliştiricilere satılan bu kilitsiz G1lar pürüz çıkardı.
Bir kaç uyanık satın aldıkları uygulamaları sistem dosyalarının içinden kopyaladıktan sonra iade ettiler. Hem para ödemeden uygulamayı kullanan hemde korumalı uygulamaları bilgisayarlarına indirenler yüzünden Google kilitsiz G1'ların ücretli uygulama almasını yasakladı. Kilitsiz G1 kullanıcıları telefonlarından ücretli uygulamaları göremiyor.
Bu yasak yine en çok gelişticirileri vurdu öyle ki Android markette satışa çıkardıkları uygulamalarını göremez oldular. Ne diyelim belki bir sonraki Android güncellemesinde Google ileri düzey bir güvenliğe geçerse geliştiricilerde paralı uygulamaları görebilir.