BeFunky ile Zazzle işbirliği

befunky_logoTam da BeFunky neler yapıyor diye düşünürken bugün aldığımız e-posta ile şirketin 8 yeni fotoğraf işleme filtre seçeneğini hayata geçirdiğini ve iş modelini geliştirmek adına değer yaratacağını düşündüğüm bir işbirliğine imza attığını öğrendik. İşbirliği kapsamında fotoğraflarınıza uyguladığınız efektlerle yarattığınız resimlerinizi Zazzle'ın sunduğu ürünlerin üzerine basabiliyorsunuz ve satın alabiliyorsunuz.

BeFunky 2007 yılında TechCrunch40'nin finalistleri arasına girmiş ve şirketin CEO'su Tekin Tatar tarafından etkinlik kapsamında sunumu yapılmıştı. Geçen zaman içinde BeFunky Golden Horn Ventures yatırımları arasında yerini almıştı. Ek not olarak paylaşmakta fayda var, Crunchbase'de söz konusu yatırım miktarı $550 bin olarak belirtilmiş olsada zamanında yaptığımız görüşmelerde Golden Horn Ventures yatırım miktarının bu rakamın oldukça altında olduğunu belirtmişti.

Eğer BeFunky'yi yakın zamanda inceleme fırsatı bulduysanız sorunsuz uygulaması ve arayüzleri ile benzer servisler karşısındaki kalitesini kıyaslama şansı yakalamışsınızdır. Şahsen benim tecrübem bu yönde oldu.

befunly_zazzle

İş modeli kurgulamak anlamında zor bir kulvarda koşmakta olan BeFunky'nin t-shirt, poster, kahve fincanı gibi ürünlere özel tasarım yapıp satın alabilmenizi ya da satabilmenizi sağlayan popüler servis Zazzle ile gerçekleştirdiği işbirliğinin bu konuda seçilmiş yolu gösterdiğini düşünüyorum.

BeFunky'nin hedef kitlesinin global pazarlar olduğunu göz önüne aldığımızda Zazzle ile anlaşmanın doğru olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'deki kullanıcılar için de şirketin gönderimi olmasına karşılık kargo ücretlerinin biraz tuzlu olduğunun altını çizmekte fayda var. Burada belki ülkemizden farklı işbirlikleri bekleyebiliriz. Bana kalırsa BeFunky'nin yapısına entegre olacak bir t-shirt üreticisi olmasada, BeFunky'yi servisine entegre edecek bir üretici hiç fena bir model uygulamış olmazdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.