2008, XING tarihinin en başarılı yılı oldu

2008, XING tarihinin en başarılı yılı oldu

2003 yılında web yolculuğa başlayan XING, 5. senesini tarihi rakamlarla kapattığını açıkladı. Bilindiği gibi XING, Hamburg’daki merkezinin dışında Barselona, Pekin ve güzel şehrimiz İstanbul’da da temsil ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde açıkladıkları rakamlar krizin sosyal ağlar üstündeki pozitif etkisini doğrular nitelikteydi. Kasım ayında Lars Hinrichs Türkiye'ye sunuma geldiğinde onunla sohbet etmiş, Türkiye'de bir tek bizimle paylaştıkları sunumun da önemli rakamlarını aktarmıştım sizlere. O gün XING eski CEO'sunun sağlam duruşu bugün paylaşacağım rakamların göstergesiydi.

XING; artan üye sayısı sayesinde cirosunu yüzde 80 oranında artırararak 35,3 milyon Avro'ya (2007: 19,6 milyon Avro) çıkarmış. Operasyonel sonuçlarda da şirket yüzde 85'e yakın büyümeye ulaşmış. Bu şekilde, EBITDA sona eren faaliyet yılında yüzde 86 oranında artarak 12,82 milyon Avro'ya ulaşmış. (2007: 6,89 milyon Avro).

Üye sayısı, premium üye sayısı ve hacmi ile ilgili de bir kaç rakam paylaşmak istiyorum.

2008 yılı içindeki;

yeni üye sayısı: 2.17 milyon

premium üye sayısı artışı: 188 bin

reklam geliri artışı: 1.68 milyon Avro

E-ticaret gelir artışı: 3.94 milyon Avro

(Tüm bilgiler için tıklayın)

hakan_gonenli

Ocak 2008'de Türkiye pazarına giriş yapan şirket geçen aylarda Türkiye kadrosunu önemli isimlerle güçlendirerek pazarımızdaki konumunu üst düzeye taşımıştı.

Türkiye Ülke Müdürü Hakan Gönenli ile bu rakamlar üzerine yaptığımız söyleşiden önemli kısımları sizler için not aldım. Krizin olumlu yansımasını o da doğruladı:

"Küresel mali krizin gündemde olduğu şu günlerde şirket tarihinin en başarılı yılına ulaşmamız sevindirici bir durum. Sürekli artan üye sayımızla birlikte, XING’in ana gelir kalemleri olan ücretli üyelik, e-ticaret ve reklam satışında ciro ve karlılık da ciddi olarak yükseldi. Ayrıca bu dönemde kesinti yapmak yerine büyüme amacına yönelik yatırımlar yapmamız da bu başarıyı tetikleyen önemli nedenlerden biri.

Avrupa’nın 1 numaralı iş ağı olarak temel amaçlarımızdan biri iş profesyonellerinin kariyer gelişimlerine katkı sağlamak. Özellikle kriz dönemlerinde çalışanlar olası bir işten çıkarma durumuna karşı her zamankinden daha hassas oluyorlar. Bu nedenle XING’i her zaman olduğundan daha yoğun olarak kullanıyorlar. Bir başka deyişle, kendilerini güvensiz hissettikleri bir ortamda, başka iş fırsatlarını da yakından takip ediyorlar. Benzer şekilde kendi işini yapan kişiler de platformun onlara sağladığı fırsatlar sayesinde yeni işbirlikleri ve iş bağlantılarını geliştirmek için XING platformunu daha yoğun kullanıyorlar. Avrupa’nın 1 numaralı iş ağı olarak kullanıcılarımızın platformumuzdan daha rahat fayda sağlayabilmeleri ve mutlu olabilmeleri için kendimizi durmadan geliştiriyoruz. Bu da bizi en çok tercih edilen “sosyal iş ağı” konumuna getiriyor."

Türkiye'deki etkinliğini artırmaya çalışan tüm Avrupalı startup'lara başarılar diliyor, XING'in bu beklediğimiz ve öncesinden gözlemlediğimiz hızlı çıkışını ülkemiz içinde de sürdürmesini ümit ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.