Girişimciler Google'da nasıl hedeflenir?

Girişimciler Google'da nasıl hedeflenir?

webrazzi_google1

Google'da arama sonuçlarına reklam veriyorsanız seçeceğiniz anahtar kelimelerin önemi şüphesiz. Kaldı ki hedeflemenizi doğru anahtar kelimelerle yapmanız hem ulaşacağınız kitle hem de maliyetleriniz adına önemli olacaktır. Bugün bu konuyla ilgili şu anda AdWords'de dönen ilginç bir kampanyadan haberdar oldum. Arama motoru reklamcılığı konusunda hizmet vermekte olan SEM A.Ş.'nin Google reklamlarında seçilmiş olan tüm anahtar kelimelerinin neler olduğunu bilemiyorum ancak "Webrazzi" ve "Arda Kutsal" bu seçimlerin içinde yer alıyor.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Google'da kendimi aratmışlığım herhalde çok uzun zamandır yoktur. Zaten hakkımda ya da sahip olduğum markalar ile ilgili yazılmış olan yazılara Google Alerts, Technorati RSS'leri ve bilimum farklı servis ve kanallardan güncel olarak ulaşıyorum ve haberdar oluyorum. Ama geçmişte de yaptığım "ego" aramalarımda sonuç ekranında herhangi bir reklamla karşılaşmamıştım. Açıkcası kendini aradığında reklam görmenin oldukça garip geldiğini söylemeliyim. :)

ardakutsal_google1

Webrazzi, Crenvo ve kişisel web sitem özellikle "Arda Kutsal" ve "Webrazzi" aramalarından trafik almaktalar. Bu bağlamda aslında SEM A.Ş.'nin seçtiği yöntemi doğru bulduğumu söylemeliyim. Konudan haberda olunca kontrol ettim ve benim gördüğüm şu anda iki farklı reklam bu aramalarda görüntüleniyor. Bunlar "Girişimci misiniz? Arama motoru reklamcılığıyla potansiyel yatırımcılarınıza ulaşın." ve "Girişiminizi Tanıtın. Arama motoru reklamcılığıyla rakiplerinizden 10 adım öne geçin.".

ardakutsal_google2

Açık söylemek gerekirse "Girişimcilik" temasında arama motoru reklamcılığı ile ilgili Google'a reklam vermeyi düşünüyoruz, hangi anahtar kelimeleri önerirsiniz deseler herhalde en son söyleyeceğim kendi adım olurdu ve aklıma gelmezdi.

Herşeyin ötesinde şu anda yaşadığım için rahatlıkla söyleyebilirim ki insanın kendi adına bir başkası tarafından reklam verilmiş olması garip bir duyguymuş.

Ama şu da var ki, şu anda Google benim üzerimden para kazanıyor ve bu daha acaip hissettiriyor! :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.