TicketMaster Live Nation Entertainment oluyor

TicketMaster Live Nation Entertainment oluyor

ticketmasterTicketMaster ve Live Nation, 2.5 milyar dolarlık bir şirket birleşmesi gerçekleştirdiklerini açıkladılar. Açıklamaya göre bu iki şirket  Live Nation Entertainment adında yeni bir şirket adı altında operasyonlarına devam edecek. 2009 yılının ikinci altı aylık döneminde tamamlanacak birleşme ile, şirketler operasyon masraflarından yıllık 40 milyon dolar tassruf etmeyi amaçlıyorlar.

Online bilet satışında global olarak en önemli şirketlerden bir tanesi olan TicketMaster, 2006 yılında Biletix’i satın alarak Türkiye pazarına girmişti. Bunun yanında Avrupa’daki gelişimine de büyük önem veren TicketMaster, Avrupa’da 9 ülkede faliyet göstermekte. Live Nation ise dünyanın en büyük konser arama ve bilet satış sitesi. Yılda 45 milyonun üzerinde konser bileti satan firma, ayrıca gruplar ve şarkıcılar ile hayranlarını bir araya getiren bir platform olma özelliğine de sahip.

Her iki firma açısından oldukça kârlı bir yatırım gibi duran bu birleşme, müzik endüstrisi tarafından çok olumlu karşılanmayabilir. Birleşme sonucunda oluşacak olan 2.5 milyar dolarlık Live Nation Entertainment şirketi özellikle konser bilet satışlarında dünyanın en büyük şirketi olacak. Böylesine büyük bir pazarın tek bir şirketin elinde toplanmasının ve neredeyse tekel seviyesine ulaşmasının yapımcılarının işine pek gelmeyeceği ortada.  Bu anlaşmadan sonra, önümüzdeki dönemde online bilet satış pazarında birçok yenilik ile karşılaşabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.