Kitapbas'da kendi kitaplarınızı basın, satın!

Kitapbas'da kendi kitaplarınızı basın, satın!

Kitapbas, kullanıcıların kendi kitaplarını ve eserlerini herhangi bir yayın evine bağlı olmadan basılı hale getirerek, satabilmelerine olanak sağlayan bir kişisel yayıncılık sitesi. İsteyen herkesin yazdığı, ürettiği eserleri kolayca basmalarının önünü açmak isteyen Kitapbas, Dijital Sanat Basım yayın grubu tarafından hayata geçirilmiş bir proje.

Dünyada oldukça popüler olan self-publishing (kendin bas) sitelerinin modelinde çalışan Kitapbas, ülkemizde kitabını bastıramayan birçok yazarın ortaya çıkmasını sağlamak amacı ile kurulmuş bir site. Özellikle Amerika’da bu modelle çalışan popüler siteler arasında Blurb, Lulu ve bir Amazon şirketi olan BookSurge aklıma ilk gelenler. Bu alanda, Blurb, aldığı 21.5 milyon dolar seviyesindeki yatırım ile önde giden ve çok dikkat çeken bir şirket.

Kitapbas’da, kitabınızın basılması için yapmanız gereken tek şey kitabın kapağından, içeriğine kadar gerekli tüm dosyaları hazırlayıp, sisteme eklemek. Daha sonra kitabınızın fiziki yapısını da belirleyip servisin basım ücretini ödeyerek kitabınızı bastırıyorsunuz. Kendisini kişisel yayıncılık platformu olarak tanımlayan Kitapbas, kullanıcıların kitaplarının basılabilmesi için gerekli hizmetlere (Grafiker, editör, dizgi ve mizanpajcı) ulaşabilmeleri için bir ilan servisini de sisteme entegre etmiş. Bu sayede oluşturulan basım ekibi ile dosya paylaşımının yine Kitapbas üzerinden yapılabilmesi sağlanmış. Kitapbas'ın belki de en önemli özelliği, kullanıcılara Kitapbas üzerinden bastıkları kitapları, site üzerinden istedikleri fiyatlarla satabilmelerine olanak sağlaması. Ayrıca basılan kitapların haklarının korunabilmesi için ISBN ve bandrol başvuruları da yine site üzerinden yapılabiliyor.

Kitapbas, dünyada oldukça popüler olan self-publishing modelini Türkiye'ye uyarlamış bir site. Henüz yeni bir site olan Kitapbas'ın, dünyadaki benzerleri gibi Türkiye'de popüler olup olmayacağını zaman bizlere gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.