Lars Hinrichs Xing'deki CEO'luk görevinden ayrılıyor

Lars Hinrichs Xing'deki CEO'luk görevinden ayrılıyor

Açıklama: Şekip Can Gökalp Mixxt Türkiye Ülke Müdürü olup bu yazısı konuk yazar olarak Webrazzi’de yayınlanmıştır.

Birkaç gündür Xing kurucusu, baş hissedarı ve CEO'su Lars Hinrichs'in Xing'deki görevinden ayrılacağı konuşuluyordu. Deutsche-Startups gibi Alman haber kaynakları konuyla ilgili rivayetleri gündemlerine taşımışlardı. Fakat Lars Hinrichs Twitter'da yazdığı "biz rivayetlere yorum yapmıyoruz" yorumuyla pek renk vermemişti.

Bu sabah Xing'in resmi blogunda Hinrichs'in kendi yazdığı bir yazı ile durum resmiyet kazandı ve Lars Hinrichs'in Xing'deki CEO'luk görevinden ayrıldığı kesinleşti. Hinrichs, bundan sonra yönetim kurulunda "danışman" olarak firmanın yanında yer alacağını yazdığı yazısında, ayrılığın sebebi olarak başka girişimlerle ilgili açılımlara daha fazla zaman ayırmak istediğini gösteriyor. Hinrichs'in yerine Xing CEO'su olarak görev alacak olan kişi de şu anda Ebay Almanya CEO'luğunu yürüten Dr. Stefan Groß-Selbeck. Groß-Selbeck'in 15 Ocak itibariyle görevine başlaması bekleniyor.

İstanbul'da yaptığı konuşmada da seri girişimci olduğunu belirtmiş olan Lars Hinrichs'in benim bildiğim son yatırımı iş seyahatlerini kayıt ederek paylaşabildiğiniz Dopplr. Hinrichs'in sosyal ağlara olan kuvvetli inancı ve iş kesimine yönelik tecrübesini düşünürsek, bu alandaki yatırımlarını sürdürerek bir melek yatırımcı olarak yoluna devam edeceğini söyleyebiliriz. Hinrichs, yazısında Xing üzerindeki yüzde 27 küsürlük hissesini satmayı düşünmediğini de belirtmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.