Microsoft'tan yenilikçi bir eğilim: Live.com

Microsoft'tan yenilikçi bir eğilim: Live.com

Microsoft web 2.0 furyasına ayak uydurmaya karar vermiş gözüküyor. Geçen gün 35 sayfalık yeni Windows Live sunumunu okurken, bir internet şirketi olma yolundaki güzel servis karşılaştırmalarından ve detaylı çalışmasından çok etkilendim. MS'in bu web'de geriden gelme alışkanlığından ve diğer servisler ne yaptıysa derleyip bunu bir ürün haline getirme yaklaşımından gocunmadığını ve çabaladığını görmek güzeldi.

Evet sanırım ileride bu tarihe döndüğümüzde MS'in radikal dönüşüm kilometre taşlarından birinin yeni Windows Live olduğunu göreceğiz. İçinde Google'dan, Friendfeed'den ve Facebook'tan güzel parçaların olduğu Live.com çok yakında home.live.com adresinde beta yayına başlayacakmış. Sizde sunumu ayrıntılı incelemelisiniz, özet olarak çok yönlü bir şekilde mobil ve web'i bir arada düşünebilen dev bir yapılanma içinde bulundukları söylenebilir.

Görüldüğü gibi önümüzdeki günlerde çeşitli servislerin feed'lerini ekleyebileceğiniz, detaylı profiller ve arkadaş listeleri oluşturabileceğiniz Windows Live sayfalarınız olacak. Hali hazırda kullandığınız Microsoft hesaplarınızla giriş yapacaksınız.

Bakalım 100 milyonun üstündeki IM kullanıcısına sahip olan ve bugüne kadar bu kullanıcısını başarıyla profilleyememiş olan şirket bugünden sonra neler yapacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.