Online ekran kaydı: ScreenToaster

ScreenToaster, web üzerinden herhangi bir yazılım gerektirmeden ekran kaydı yapmamızı sağlayan yeni bir servis.

ScreenToaster ScreenToaster, web üzerinden herhangi bir yazılım gerektirmeden ekran kaydı yapmamızı sağlayan yeni bir servis. Şu aralar beta denemeleri devam eden sitenin demo görüntüleri sunulmuş. Java web applet olarak yazılmış olan uygulama işletim sistemi farketmeden çalışıyor. Hazırlanan videolar bir kaç tıkla sitenin içindeki  Flash player yardımıyla yayına alınabiliyor. Gömülü kodlar ve paylaşmak için bağlantılar veriliyor, her video servisinde olduğu gibi.

Demo videoda da görebileceğiniz gibi ekranın istenilen alanı seçildikten sonra Alt+S tuşlarıyla kayda başlanıp istenildiği yerde durdurulup yenilen başlatılabiliyor. Ses ve altyazı ekleme özellikleri de kısa süre önce eklenen yazılımın ilerideki hedefleri ise görüntü kalitesini ve akış hızını artırmak, sitedeki video portalını genişletmek ve YouTube'e video yüklenmesini sağlamak olarak belirlenmiş. Siz de şuradaki forma mail adresinizi bırakarak davetiye talebinde bulunabilirsiniz.

ScreenToaster'ın dışında yine ekran kaydetmeye yarayan farklı araçlar da var. Bu araçlardan bir diğeri Türk şirketi olan Advancity'nin hazırladığı Capture Fox isimli Firefox eklentisi. Eklenti Firefox penceresinin tamamını veya tüm ekran çekimi yapabiliyor. Yüksek çekim kalitesine sahip olan eklenti çektiği videoyu avi dosyası olarak kaydediyor.

Basit ve zahmetsiz olarak ekran kayıt imkanı sağlayan bu tür araçları ileride daha sık göreceğimizi düşünüyorum. Biraz daha detaylandırıldıklarında bilinen masaüstü ekran kayıt programlarının sonunu getirmeleri mümkündür.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.