LinkedIn'e 22.7 milyon dolarlık yatırım

LinkedIn'e 22.7 milyon dolarlık yatırım

Popüler iş ağı LinkedIn aldığı yatırımlara bugün 22.7 milyon dolar daha kattı. Yatırımcılar arasında SAP, Goldman Sachs, ve McGraw Hill yer alıyor. Bu yeni yatırım şirketin, Haziran ayında aldığı 53 milyon dolarlık yatırıma ek olarak yapıldı. LinkedIn'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 100 milyon doları bulurken şirketin değeri 1 milyar doları geçti. Özellikle SAP’nin yatırımcılar arasına girmesiyle, iki şirketin ortak projelere hazırlandıklarını düşünebiliriz.

LinkedIn son dönemde uluslararası pazarda büyümeyi kendine öncelikli hedef olarak belirleyen iş ağlarından bir tanesi. Bu yatırımla beraber şirkette bu yönde yeni yapılanmalar görebiliriz. Ayrıca şirket paralı "premium" servislerine çeşitlilik getirme yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin açıkladığı en son servis, pazar araştırmacılarının LinkedIn üyelerine anketler yapmalarına olanak sağlayan LinkedIn Survey.

Şirketin CEO'su Dan Nye’in TechCrunch’a yaptığı açıklamadan öğrendiğimize göre şirket 2006 dan beri kar ediyor. Bunun en önemli nedeni birim reklam fiyatının ortalamanın oldukça üstünde olması. Şu an, LinkedIn'in 30 milyonun üzerinde üyesi var ve servise aylık ortalama 2 milyon yeni üye katılıyor. Bu rakamlar gelecek adına şirket için çok umut verici. Bu yatırımdan da anlaşılacağı gibi, LinkedIn kendini ekonomik krizin uzun vadeli etkilerine karşı çok iyi hazırlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.