Walmart'ın MP3 mağazası ve rekabet avantajı

Walmart'ın MP3 mağazası ve rekabet avantajı

Walmart DRM'siz çalışan MP3 mağazını geçtiğimiz günlerde yeni tasarımı ile yayına almış. TechCrunch'ın bildirdiğine göre biraz çaktırmadan gerçekleşen bu açılış için şirket herhangi bir duyuru da yapmamış.

Şarkıların piyasanın aşağı yukarı 5 cent altında olduğu gerçeğinin yanında ödeme ekranında görülebileceği üzere malesef uluslararası satış mümkün olmuyor. Fatura adresinizin kredi kartınızın bağlı olduğu adres olması gerekliliğinden ve PayPal desteklememesinden dolayı lisans anlaşmalarının sadece Amerika'yı kapsadığını anlayabiliyoruz.

Tom Peters sunumlarından duyduğum ve oldum olası çok fazla kullandığım bir cümle vardır. "Walmart'la maliyet, Çin ile fiyat konusunda rekabete girmeyi deneme!"

Şimdi DRM'siz MP3 pazarına online satış ile giren Walmart olduğuna göre bundan sonra neler olacak merak ediyorum. Acaba konumuz internet olunca rekabet şartlarını bu cümledeki gibi kabul etmek doğru olur mu?

Diğer taraftan ülkemizde henüz DRM'den vazgeçmeye eğilimli bir uygulama olmadığını da görüyorum. Bu konuda herhangi bir çalışma hakkında bilgisi olan var mı merak ediyorum?

Korsan müzik satışının büyük ölçüde çözümü olarak gördüğüm kolay ulaşılabilir, uygun fiyatlı ve DRM'siz MP3 satışı ile ilgili bir çalışmanın hayata geçmesi bence artık ülkemizdeki müzik endüstrisinin internet ile doğru modelde birlikteliği açısından önemli bir gerekliliktir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.