Mynet'in kişiselleştirme özellikleri ve bloglar

Mynet'in kişiselleştirme özellikleri ve bloglar

Mynet'in bir süre önce devreye aldığı "Benim Mynetim" bölümü kullanıcılarının Mynet ana sayfasındaki haberler bölümünü kişiselleştirmesine imkan tanıyor.

İlk açıldığında "Benim Mynetin" popüler sitelerden Finans, Magazin, Spor, Teknoloji, Haber gibi konularda içerikleri çekiyor ancak blogları kapsamıyordu. Konuyla ilgili dün aldığım bilgiye göre Mynet kişiselleştirme seçenekleri arasına artık blogları da dahil etmiş.

Şu an için Kadın, Teknoloji, Pazarlama ve İş Dünyası kategorilerinde blogların kişiselleştirmeye dahil edilebildiği serviste ilgili kategoriler altında şu bloglara yer verilmiş.

Kadın: Devletşah, Portakal Ağacı

Pazarlama ve İş Dünyası: Antifit, Marketallica, A. Selim Tuncer, Marketingma, Pazarlama Cadısı

Teknoloji: Webrazzi, Bildirgeç, Televidyon, Popüler Teknoloji

Mynet ile ilgili haber yaptığımızda sürekli söylediğim birşey vardır. Mynet Türkiye'nin en geniş çaplı kullanıcı kitlesine sahip portalıdır, bu sebeple hayata geçirdiği yeni nesil uygulamalar söz konusu kullanıcı kitlesinin kullanım alışkanlıklarını değiştirmek ve bu tür uygulamalara adaptasyon için değerlidir.

Mynet'in elindeki bu gücü doğru yönde değerlendirmesi durumunda, ki son zamanlarda değerlendirdiğini söyleyebilirim, Türkiye'de eli Web 2.0'a yatkın ve yeni nesil uygulamaları tanıyan bir kitlenin yetişmesi mümkündür. Facebook'un ülkemizde popüler olduğu zamanlarda beni en memnun eden de yine bu yetişme sürecinin hızlanıyor olmasıydı. Son derece gelişmiş özelliklere sahip Facebook'u Türk internet kullanıcılarının büyük bölümünün kullanması, popülasyonun uygulama ekleme, içerik paylaşma gibi eğilimlerini pozitif yönde etkilemiştir ve etkilemeye devam etmektedir.

Bugün paylaştığımız kişiselleştirme seçenekleri, blogları ön plana çıkartmak ve RSS kullanımı gibi çalışmalar Mynet kullanıcı kitlesinin elinin alışması adına önemlidir ve internet pazarı için değerlidir.

Mynet'in "Benim Mynetim" özelliğini sitenin daha geniş bir alanına yaymasının etkili olacağını düşünüyorum ve Türkiye'de geniş kullanıcı kitlesi tarafından henüz kabullenilmemiş başlangıç sayfası modelinin yaygınlaşması için bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum.

Diğer taraftan Mynet'in blogları haber kaynakları arasına alması belki ileride büyük medyanın da ilgisini çekecek bir yaklaşım olabilir ve dünyada şu günlerde sıklıkla duyduğumuz (TechCrunch, ReadWriteWeb, VenturBeat) büyük medya ile blog işbirliklerinin ülkemizdeki yansımasını başlatabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.